28 Αστερισμοί Xiu 宿 28 Σεληνιακά Αρχοντικά Σπίτια


二十八宿
Οι 28 Xiu Αστερισμοί
στην Επιλογή ΗμερομηνίαςΟ διάσημος επιστήμονας Pierre-Simon Laplace (1749-1827) είχε πει:
«Από όλους τους αρχαίους λαούς, οι Κινέζοι είναι αυτοί που έχουν
τα Αρχαιότερα Αρχεία της Επιστήμης της Αστρονομίας»


Εισαγωγή : Αστρονομία
Zu Chong Zhi 祖沖之

Ο Zu Chong Zhi 祖沖之 (429-500), ήταν ένας από τους πιο διάσημους Κινέζους μαθηματικούς και αστρονόμους καθώς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε υπόψη τη μετάπτωση του Άξονα της Γης.

Ο άξονας περιστρέφεται γύρω από έναν κύκλο κάθε 25.800 Χρόνια, ο οποίος λειτουργεί ως ένα λεπτό του τόξου κάθε 72 χρόνια.

Ο λόγος της μετάπτωσης δεν έγινε κατανοητός μέχρι τη θεωρία της βαρύτητας του Νεύτωνα.
Εμφανίζεται επειδή η Γη δεν είναι μια τέλεια σφαίρα, αλλά διογκώνεται ελαφρά στον Ισημερινό λόγω της περιστροφής της.

Ο κεκλιμένος άξονας της Γης δίνει μια ποικίλη βαρυτική έλξη από τον Ήλιο και τη Σελήνη σε αυτό το εξόγκωμα και αυτό είναι που οδηγεί στη μετάπτωση.

Οι πρώτοι αστρονόμοι το αντιλήφθηκαν αυτό, επειδή, η θέση του φαινομενικά του ακίνητου Βόρειου Πόλου και του Ηλιοστασίου άλλαζαν σταδιακά στα χρόνια.

Αυτή η φαινομενική περιπλάνηση των Πόλων ανά τους αιώνες απαιτούσε ακριβή μέτρηση για να ανιχνεύσει αυτές τις μικρές, αργές αλλαγές.

Το Άστρο που επιλέχθηκε ως «Πολικό Αστέρι» όταν έγιναν οι κινέζικες παρατηρήσεις, έπρεπε να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα.


Shen Kuo沈括

500 χρόνια αργότερα ο μεγάλος Κινέζος Επιστήμονας Shen Kuo 沈括 (1031-1095) υπολόγισε με ακρίβεια τον ρυθμό μετάπτωσης.

Αν και οι Αστρικοί Χάρτες των Αστερισμών δημιουργήθηκαν από τα πρώτα χρόνια, το 940 δημιουργήθηκαν χάρτες με χρήση της κυλινδρικής προβολής φωτός.
Το 1093 ένας Κινέζικος Αστρικός Χάρτης είχε 1.565 ονομασμένα Αστέρια.

Οι Κινέζοι επινόησαν τους Ισημερινούς ως Βάση για τα τηλεσκόπια τους, έτσι ώστε τα Αστέρια να μπορούν να παρακολουθούνται στην καμπύλη τροχιάς τους γύρω από τον Ουράνιο Βόρειο Πόλο με μία μόνο προσαρμογή.

Το Δυτικό Σύστημα Αστρονομίας χρησιμοποίησε τους Ελληνικούς Θρύλους για την Ονομασία αυτών των Αστερισμών και των Άστρων και γι'αυτό δεν υπάρχει συνολική οργάνωση “μεταξύ Δυτικού και Κινέζικου Συστήματος” για τα Αστέρια, αν και ορισμένοι Αστερισμοί έχουν συνδέσει την Προέλευση τους όπως είναι ο Πήγασος, ο Περσέας και η Ανδρομέδα.

Αντίθετα, η Κίνα ανέπτυξε ένα τελείως διαφορετικό αλλά συγχρόνως εντυπωσιακό και συνεπές σχέδιο, έχοντας ως βάση τον Ουράνιο Βόρειο Πόλο, το σταθερό εκείνο σημείο γύρω από το οποίο περιστρέφονται όλα τα άλλα Αστέρια.


Κινέζικοι Αστερισμοί και Άστρα
28 Xiu Stems & Branches

Εάν ο Κινέζικος Πολιτισμός είχε μια κοινή προγονική ρίζα με την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, θα ήταν αναμενόμενο ότι οι Κινέζικες ονομασίες Άστρων, Ομάδες Αστεριών και Αστερισμών θα είχαν κοινά χαρακτηριστικά.
Ωστόσο όμως αυτό δεν συμβαίνει, η όλη προσέγγιση για τον προσδιορισμό των Αστερισμών και τη μελέτη της Αστρονομίας είναι τελείως διαφορετική.

Το γεγονός αυτό μας δίνει ισχυρές αποδείξεις πολιτιστικής ανεξαρτησίας από την αρχαιότητα.
Ήδη από το τέλος της Δυναστείας Χαν 汉朝 (206-220 μ.Χ.) είχαν καταγραφεί πάνω από 1000 Αστέρια.
Οι γνωστοί χάρτες με κουκκίδες για Αστέρια με Γραμμές Σύνδεσης άρχισαν να χρησιμοποιούνται από το 1000 μ.Χ. τόσο στην Κίνα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Ήλιος και η Σελήνη παίζουν τον ποιο σημαντικό ρόλο στην Κινέζικη Αστρονομία και την Αστρολογία, εντούτοις σε σχέση με τον Δυτικό Κόσμο, στην Κίνα έχουν διαφορετικά ονόματα για τον Ήλιο και την Σελήνη.

Ο Ήλιος ονομάζεται 太陽 Tai Yang
Η Σελήνη ονομάζεται 太陰 Tai Yin.

Επίσης οι Κινέζοι έχουν δώσει διαφορετικά ονόματα και για τους 5 Πλανήτες Qi Zheng 七政, ( 7 Ουράνια Αντικείμενα ),
αν και για τους Κινέζους Αστρονόμους και Αστρολόγους, οι Πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος δεν έχουν μεγάλη σημασία, όσο έχουν τα Αστέρια που αποτελούν τους Αστερισμούς,
έτσι, τους έχουν δώσει το Όνομα "Άστρο" (星 Xing) μαζί με ένα από τα 5 Στοιχεία:

Ο Άρης 火星 Huo Xing", Άστρο Φωτιά
Ο Δίας "木星 Mu Xing", Άστρο Ξύλο
Η Αφροδίτη "金星 Jing Xing", Άστρο Μέταλλο
Ο Ερμής "水星 Shui Xing", Άστρο Νερό
Ο Κρόνος "土星 Tu Xing", Άστρο Γη

Το φαινομενικό χρώμα και το Σχήμα των Πλανητών χρησιμοποιήθηκαν στην Αστρολογία για την πρόβλεψη σημαντικών γεγονότων, για παράδειγμα εάν ο Κρόνος φαίνεται Κόκκινος, τότε η καταστροφή είναι κοντά.

Από τα δύο μεγάλα Φώτα, τον Ήλιο Tai Yang και τη Σελήνη Tai Yin, οι Κινέζοι δημιούργησαν Δύο Διαφορετικά Ημερολόγια, βασισμένο, το ένα στην κίνηση του Ήλιου (Ηλιακό Ημερολόγιο 太陽節氣) και το άλλο στην κίνηση της Σελήνης (Σεληνιακό Ημερολόγιο 太陰節氣) .


Εισαγωγή : τα 28 Xiu 二十八宿

Τα αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ό,τι οι 28 Αστερισμοί εμφανίστηκαν στην Κίνα γύρω στον πρώτο αιώνα π.Χ.
Ένα σεντούκι από λάκα ανακαλύφθηκε στον τάφο Zeng Hou Yi 曾侯乙墓, (Μαρκήσιου Yi Zeng) χρονολογημένος το 433 π.Χ. απεικονίζει την Βόρεια Άρκτο που περιβάλλεται από 28 Σεληνιακούς Χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες είναι διατεταγμένοι σε κυκλικό σχήμα που περιβάλλει τον μεγαλύτερο χαρακτήρα 斗 Dou, που σημαίνει τη Βόρεια Άρκτο, μαζί με τον Ήλιο 太陽 (Tai Yang) και τη Σελήνη 太陰 (Tai Yin).

Οι αρχαίοι Κινέζοι έβλεπαν πάντα τα Άστρα και τους Αστερισμούς στον Ουρανό ως Συσκευή Μέτρησης του Χρόνου. Ακριβώς όπως η κίνηση του Ήλιου αλλάζει κατά τη διάρκεια του Έτους, έτσι και η κίνηση της Σελήνης σηματοδοτεί τις αλλαγές που συμβαίνουν στην Γη κατά τη διάρκεια του Μήνα στον νυχτερινό Ουρανό.

Τα 28 Xiu 二十八宿 (Er Shi Ba Xiu), ή αλλιώς τα 28 Σεληνιακά Ανάκτορα (επίσης αναφέρονται ως: τα 28 Αρχοντικά της Σελήνης, τα 28 Σπίτια ή, τα 28 Παλάτια της Σελήνης), καθορίζονται από τη θέση της Σελήνης καθώς κάνει κύκλους γύρω από τη Γη.
Παίρνοντας τη μέση κίνηση της Σελήνης, 12° 51' 26" και διαιρώντας την με τις 360° του Κύκλου κατά Μήκος της Εκλειπτικής, λαμβάνουμε τις 28 Θέσεις που μπορεί να καταλάβει η Σελήνη στον Ουρανό κάθε Νύχτα και αποτελούν μέρος του Κινέζικου Συστήματος των 28 Αστερισμών.

Αυτά τα 28 Ανάκτορα αντιστοιχούν σε Γεωγραφικά Μήκη κατά Μήκος της Εκλειπτικής που διασχίζει η Σελήνη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της των 27.32 Ημερών γύρω από τη Γη και αποτελούν μέρος της αρχαίας Κινέζικης Αστρολογικής Παράδοσης που είναι πάνω από 5.500 Ετών.

Υπάρχουν 28 Αστερισμοί, ένας Αστερισμός για κάθε Ημέρα των Σεληνιακών Μηνών μέσα στους οποίους κινείται το Φεγγάρι.
Κάποιοι λένε ό,τι τα Κινέζικα Ονόματα των 28 Xiu, έχουν πάρει το όνομά τους από τους 28 Στρατηγούς που σκοτώθηκαν από τον Αυτοκράτορα Guang Wu Di 漢光武帝 (600–673 μ.Χ.) της Δυναστείας των Ανατολικών Χαν, κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει.
Οι συντεταγμένες των Αστεριών μετρήθηκαν σε σχέση με τις διαιρέσεις των 28 Xiu και την απόστασή τους από τον Bόρειο Aστρικό Pόλο.
Τα 28 Xiu επισημαίνονται και στην Πυξίδα 罗盘 Luo Pan και χρησιμοποιείται από τους μάστερ του φενγκ σούι για να δηλώσουν τις 28 Xiu Κατευθύνσεις μέτρησης των κτιρίων.

Ο Σεληνιακός Μήνας χωρίζεται σε 4 Περιόδους που αντιπροσωπεύουν τις 4 Επταήμερες Εβδομάδες σε έναν Σεληνιακό Μήνα, επίσης δηλώνουν τις 4 Κατευθύνσεις και τις 4 Εποχές, Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο και Χειμώνας.
Η θέση του Ήλιου σε αυτά τα Ανάκτορα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό του Ημερολογίου Jie Qi 節氣 των 24 Ηλιακών Όρων, που αποτελεί και αυτό μαζί με το Σεληνιακό Ημερολόγιο, τα ποιο σημαντικά Αρχαία Κινέζικα Ημερολόγια μέτρησης του Χρόνου.

Σε αντίθεση με τους άλλους Πλανήτες, τα 28 Xiu έχουν αντίστροφη κίνηση “αριστερόστροφη φορά” στον Ουράνιο Θόλο.

Οι Κινέζοι χώρισαν τον Ουράνιο Θόλο σε 4 Τμήματα, ή αλλιώς 4 Επαρχίες, και το κάθε Τμήμα κυριαρχείται από ένα, από τα 4 Μεγάλα Ζώα "四象 Si Xiang”, ή αλλιώς “4 Σύμβολα” του Ουράνιου Θόλου, αυτά είναι:
Ο Πράσινος Δράκος 青龍 Qing Long, Ανατολή
Η Μαύρη Χελώνα 玄武 Xuan Wu, Βορρά
Η Λευκή Τίγρης 白虎 Bai Hu, Δύση
Ο Κόκκινος Φοίνικας 朱雀 Zhu Qu, Νότο
με τον Κίτρινο Δράκο 句龍 Gou Long, ή αλλιώς, Zi Wei 紫微 "Ο Μέγας Αυτοκράτορας" (Η Μεγάλη Άρκτος), να βρίσκεται στο Κεντρικό Ανάκτορο.

Απεικονίσεις αυτών των 5 Μυθολογικών Ζώων έχουν βρεθεί σε όλη την Κίνα. Η παλαιότερη γνωστή απεικόνιση των Μυθικών Ζώων, βρέθηκε το 1987 σε έναν τάφο στο XiShuiPo ( 西水坡 ) στην επαρχία HeNan 河南 στην πόλη PuYang 濮阳 της Κίνας, ο οποίος χρονολογείται περίπου στο 5300 π.Χ.

Τα 4 Ουράνια Ζώα

Στην Ανατολή κυριαρχεί ο Πράσινος Δράκος 青龍 Qing Long
Η Εποχή του είναι η Άνοιξη
Μήνες: 寅 Yin, 卯 Mao, 辰 Chen
4 Φεβρουαρίου έως 4 Μαΐου
Αποτελείται από 7 Αστερισμούς:
角 Jiao, 亢 Kang, 氐 Di, 房 Fang, 心 Xin, 尾 Wei, 箕 Ji.

Στον Βορρά κυριαρχεί η Μαύρη Χελώνα 玄武 Xuan Wu
Η Εποχή της είναι ο Χειμώνας
Μήνες: 亥 Hai, 子 Zi, 丑 Chou
5 Νοεμβρίου 3 Φεβρουαρίου
Αποτελείται από 7 Αστερισμούς:
斗 Dou, 牛 Niu, 女 Nu, 虛 Xu, 危 Wei, 室 Shi, 壁 Bi.

Στην Δύση κυριαρχεί η Λευκή Τίγρης 白虎 Bai Hu
Η Εποχή της είναι το Φθινόπωρο
Μήνες: 申 Shen, 酉 You, 戌 Xu
4 Αυγούστου έως 4 Νοεμβρίου
Αποτελείται από 7 Αστερισμούς:
奎 Kui, 婁 Lou, 胃 Wei, 昴 Mao, 畢 Bi, 觜 Zi, 參 Shen.

Στον Νότο κυριαρχεί ο Κόκκινος Φοίνικας 朱雀 Zhu Qu
Η Εποχή του είναι το Καλοκαίρι
Μήνες: 巳 Si, 午 Wu, 未 Wei
5 Μαΐου έως 3 Αυγούστου
Αποτελείται από 7 Αστερισμούς:
井 Jing, 鬼 Gui, 柳 Liu, 星 Xing, 張 Zhang, 翼 Yi, 軫 Zhen.

Κάθε ένα από τα 4 Τμήματα των 7 Αστερισμών, ξεκινά πάντα Ημέρα Πέμπτη με αρχή τον 1o Αστερισμό "01 角 Jiao" του Πράσινου Δράκου (青龍 Qing Long) και τελειώνει Τετάρτη με τον 28o Αστερισμό "28 軫 Zhen" του Κόκκινου Φοίνικα (朱雀 Zhu Que), μία κίνηση που επαναλαμβάνεται κάθε 28 Ημέρες.

青龍 Qing Long
Πράσινος Δράκος
Azure Dragon 28 Constellations
01  角 Jiao Πέμπτη
02  亢 Kang Παρασκευή
03  氐 Di Σάββατο
04  房 Fang Κυριακή
05  心 Xin Δευτέρα
06  尾 Wei Τρίτη
07  箕 Ji Τετάρτη

玄武 Xuan Wu
Μαύρη Χελώνα
Black Tortoise 28 Constellations
08  斗 Dou Πέμπτη
09  牛 Niu Παρασκευή
10  女 Nu Σάββατο
11  虛 Xu Κυριακή
12  危 Wei Δευτέρα
13  室 Shi Τρίτη
14  壁 Bi Τετάρτη
白虎 Bai Hu
Λευκή Τίγρης
White Tiger 28 Constellations
15  奎 Kui Πέμπτη
16  婁 Lou Παρασκευή
17  胃 Wei Σάββατο
18  昴 Mao Κυριακή
19  畢 Bi Δευτέρα
20  觜 Zi Τρίτη
21  參 Shen Τετάρτη

朱雀 Zhu Que
Κόκκινος Φοίνικας
Vermilion Bird
22  井 Jing Πέμπτη
23  鬼 Gui Παρασκευή
24  柳 Liu Σάββατο
25  星 Xing Κυριακή
26  張 Zhang Δευτέρα
27  翼 Yi Τρίτη
28  軫 Zhen Τετάρτη

Αν και οι περισσότεροι μάστερ σήμερα χρησιμοποιούν τα 28 Xiu ως μέσο πρόβλεψης και ανάλυσης της ζωής του ανθρώπου, εντούτοις στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν μόνο για να μελετήσουν τις Ουράνιες Επιδράσεις που έχει ο Ουρανός στην Γη, όπως είναι τα διάφορα φυσικά φαινόμενα καθώς και τα παγκόσμια γεγονότα που θα συμβούν στην Γη.

Οι 28 Αστερισμοί χρησιμοποιούνται στο Κινέζικο Αστρολογικό Σύστημα του Zi Wei Dou Shu 紫微斗數 ( Purple Star Astrology ) που χρησιμοποιεί το Σεληνιακό Ημερολόγιο για την ανάλυση του Αστρολογικού Χάρτη του ανθρώπου.

Σε σχέση με άλλες Τεχνικές και Συστήματα Αστρολογίας, όπως είναι το Ba Zi 八字 (Four Pillars), που εστιάζεται στο Ετήσιο Έτος Γέννησης του ατόμου, ή της Δυτικής Αστρολογίας που εστιάζεται στον Μήνα Γέννησης του ατόμου λαμβάνοντας συνδυασμούς των Πλανητών και των 12 Ζώδιων, η Αστρολογία Zi Wei Dou Shu είναι πολύ ποιο λεπτομερείς καθώς εστιάζεται στην Ημέρα Γέννησης του ατόμου κάνοντας χρήση υπολογισμών και των 159 Άστρων που υπάρχουν στο Αστρολογικό Σύστημα Zi Wei Dou Shu καθώς και συνδυασμούς αυτών, οπότε όπως καταλαβαίνετε, αν και πολύπλοκο το Αστρολογικό Σύστημα Zi Wei Dou Shu, αποτελεί το ποιο Ολοκληρωμένο Σύστημα Πρόβλεψης.


Τρόπος Χρήσης των 28 Άστρων

Η Eπιλογή Ευνοϊκής Ημέρας με βάση την Τεχνική των 28 Άστρων Xiu, είναι η ποιο διαδομένη τεχνική υπολογισμού μέχρι σήμερα και μπορείτε να την εντοπίσετε στα διάφορα Κινέζικα Ημερολόγια Ευνοϊκών Ημερομηνιών που κυκλοφορούν ευρέως στο ίντερνετ.
Αν και ο υπολογισμός δεν αλλάζει (ανάλογα αν έχουν ως Βάση το Ηλιακό ή το Σεληνιακό Ημερολόγιο) είναι ίδιος σε όλα τα Ημερολόγια, εντούτοις υπάρχουν πάρα πολλές διαφορές ως προς τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των Άστρων, καθώς επίσης και τον τρόπο χρήσης τους. Οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν επιλέγετε τη χρήση τέτοιων γενικών ημερολογίων που κυκλοφορούν ελεύθερα στο ίντερνετ. Να σημειωθεί επίσης ό,τι, ο υπολογισμός των 28 Σεληνιακών Ανακτόρων στην Δυτική Αστρολογία, είναι τελείως διαφορική από το Κινέζικο Σύστημα υπολογισμού.

Τα 28 Xiu στην Τεχνική Επιλογής Ευνοϊκών Ημερομηνιών Ze Ri 擇日, χρησιμοποιείται και στο Ηλιακό Ημερολόγιo Xia 夏历 για να προσδιορίσουν τις 28 Ημέρες δράσης των Άστρων.
Το κάθε Άστρο έχει κάποιες Ιδιότητες και Χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν σε συγκεκριμένα θέματα.
Όταν το θέμα επιλογής μας, είναι στην αρμοδιότητα του Άστρου της Ημέρας που έχουμε επιλέξει, τότε το Άστρο της συγκεκριμένης Ημέρας θα βοηθήσει έτσι ώστε το θέμα αυτό να έχει καλή πορεία και εξέλιξη.

Και τα 28 Άστρα μπορούν να καλύψουν όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες, αλλά αν κάποια από την δραστηριότητά σας δεν την έχετε εντοπίσει σε κάποιο από τα 28 Άστρα, δείτε ποιο από τα Άστρα η δραστηριότητά του είναι ποιο κοντά στο αντικείμενό σας και επιλέξτε αυτό το Άστρο Ημέρας.
Φυσικά μπορείτε, ανεξάρτητα θέματος και δραστηριότητας, να επιλέξετε οποιοδήποτε Άστρο Ημέρας που η Φύση του Άστρου είναι καθαρά Ευνοϊκή (Καλό Άστρο), όπως είναι τα Άστρα: 08 斗Dou, 14 壁 Bi, 16 婁 Lou, 17 胃 Wei, 26 張 Zheng και 28 軫 Zhen.

Παράδειγμα εύρεσης των 28 Άστρων Xiu

Εφόσον τα 28 Άστρα έχουν μια Κυκλική Πορεία Δράσης που επαναλαμβάνεται κάθε 28 Ημέρες, τότε το ίδιο Άστρο της Ημέρας θα ξαναέρθει ίδια Ημέρα μετά από 28 Ημέρες.

Έτσι, εφόσον ξέρετε ποιο είναι το Άστρο μιας συγκεκριμένης Ημέρας, μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε τα υπόλοιπα Άστρα των Ημερών μιας και ακολουθούν μια συγκεκριμένη σειρά.

* Παράδειγμα:
Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, ξεκινά ο Κύκλος με το 1o Άστρο 01 角 Jiao,
έχοντας αυτό το Άστρο ως βάση, η επόμενη Ημέρα θα έχει το επόμενο σε σειρά Άστρο:
Παρασκευή 10 Μαρτίου το Άστρο 02 亢 Kang,
Σάββατο 11 Μαρτίου το Άστρο 03 氐 Di,
Κυριακή 12 Μαρτίου το Άστρο 04 房 Fang,
Δευτέρα 13 Μαρτίου το Άστρο 05 心 Xin,
Τρίτη 14 Μαρτίου το Άστρο 06 尾 Wei,
Τετάρτη 15 Μαρτίου το Άστρο 07 箕 Ji,
...κλπ...

Τετάρτη 5 Απριλίου κλείνει ο Κύκλος των 28 Xiu με το τελευταίο Άστρο “28 軫 Zhen”..
και την Πέμπτη 6 Απριλίου, ξεκινά ένας Νέος Κύκλος με το Άστρο 01 角 Jiao.

Επίσης μπορείτε να βρείτε τους 28 Xiu Αστερισμούς -για οποιαδήποτε ημερομηνία- στην δωρεάν Εφαρμογή Ba Zi 八字 Four Pillars.

Παράδειγμα εύρεσης των 28 Άστρων Xiu

Σημείωση:

Πριν προχωρήσουμε να αναλύσουμε τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά σε κάθε Ημέρα από τους 28 Σεληνιακούς Αστερισμούς, θέλω να προσθέσω ό,τι, τα 28 Άστρα Xiu αποτελούν Ανεξάρτητο και Αυτόνομο Μέρος στην Επιλογή Ημερομηνίας Ze Ri που εστιάζεται στο Κινέζικο Σεληνιακό, αλλά και Ηλιακό Ημερολόγιο, και χρησιμοποιείται για την Επιλογή Ευνοϊκών Ημερών για διάφορα προσωπικά, αλλά και γενικού ενδιαφέροντος θέματα.

Μερικά από τα συστήματα που χρησιμοποιούν τα 28 Άστρα Xiu είναι:
28 Xiu : Aνάλυση και πρόβλεψη φυσικών φαινομένων και γεγονότων
28 Xiu : Aνάλυση και πρόβλεψη του ατόμου βάση της Ημέρας Γέννησης
28 Xiu : Επιλογή Ευνοϊκών Ημερομηνιών για διάφορα θέματα
Χρήση 28 Xiu μέσω της Αστρολογίας Zi Wei Dou Shu
Χρήση 28 Xiu στο Zi Ping Ba Zi (Four Pillars)
Χρήση 28 Xiu στο Σεληνιακό Ημερολόγιο
Χρήση 28 Xiu στο Ηλιακό Ημερολόγιο
Χρήση 28 Xiu στην Επιλογή Ημερομηνίας Ze Ri Xuan
Χρήση των Άστρων στο Yin Φενγκ Σούι
Χρήση των Άστρων στο Yang Φενγκ Σούι

* Σημείωση 2:
στις αναλύσεις των 28 Άστρων, θα δείτε να γίνονται πολλές αναφορές σε κηδείες και τον ενταφιασμό του νεκρού.
Αυτό συμβαίνει, γιατί οι Κινέζοι πιστεύουν, ό,τι ο η ψυχή του ανθρώπου δεν πεθαίνει με τον θάνατό του, αλλά συνεχίζει να ζει, και καθώς η ψυχή είναι αυτή που έχει έρθει ποιο κοντά στους θεούς, τότε, αν η Ημέρα Επιλογής είναι κατάλληλη για την κηδεία, την ταφή, τις μεταθανάτιες ευχαριστίες, κλπ. τότε ο νεκρός θα μπορεί συνδεθεί και να μεταφέρει τις ευλογίες των θεών στους απογόνους του, και οι απόγονοι να έχουν την εύνοιά του και την προσοχή του.


Η Τεχνική των 28 Αστερισμών Xiu, διδάσκεται στο
2ο επίπεδο Ze Ri Xuan Επιλογή Ημερομηνίας.


Qing Long    Άστρα 01-07
Πράσινος Δράκος

01 角 Jiao
Πλανήτης
Δίας
Jiao
Το Κέρας
(Horn)
Ημέρα
Πέμπτη
Στοιχείο
Ξύλο
Ευνοϊκή
Xiu 01 Jiao

Το Άστρο "01 角 Jiao", είναι το 1ο Άστρο του Πράσινου Δράκοντα "青龍 Qing Long" και η Ημέρα του είναι η Πέμπτη.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Δία, το Στοιχείο του Άστρου είναι το Ξύλο και η Εποχή του είναι η Άνοιξη.

Θετικά:
σχετίζεται με την Γη, την γεωργία, τα οικόπεδα, το σκάψιμο της Γης, τα θεμέλια για την ανέγερση κτιρίων, την κατασκευή και την ανακαίνιση, την μετακόμιση, τα εγκαίνια, τα νέα πρωτοποριακά έργα, τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, τα ταξίδια, την λήψη και κατασκευή φαρμάκων, τις γεννήσεις, επίσης ευνοεί τον αρραβώνα και τον γάμο αλλά όχι τις νέες γνωριμίες.

Αρνητικά:
πρόσληψη υπαλλήλων, η ταφή του νεκρού.


02 亢 Kang
Πλανήτης
Αφροδίτη
Kang
Ο Λαιμός
(Neck)
Ημέρα
Παρασκευή
Στοιχείο
Μέταλλο
Δυσμενής
Xiu 02 Kang

Το Άστρο "02 亢 Kang", είναι το 2ο Άστρο του Πράσινου Δράκοντα "青龍 Qing Long" και η Ημέρα του είναι η Παρασκευή.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Αφροδίτη, το Στοιχείο του Άστρου είναι το Μέταλλο και η Εποχή του είναι η Άνοιξη.

Θετικά:
σχετίζεται την Γη, την γεωργία και την σπορά, καθώς και με τα οικόπεδα.
Τα ταξίδια, το εμπόριο, τις συναλλαγές για την αγορά ή και την πώληση γης και κτιρίων, αίτηση για προαγωγή και αύξηση μισθού.

Αρνητικά:
η οικοδόμηση ενός σπιτιού, αρραβώνας και γάμο, η ταφή του νεκρού.


03 氐 Di
Πλανήτης
Κρόνος
Di
Το Θεμέλιο
(Root)
Ημέρα
Σάββατο
Στοιχείο
Γη
Δυσμενής
Xiu 03 Di

Το Άστρο "03 氐 Di", είναι το 3ο Άστρο του Πράσινου Δράκοντα "青龍 Qing Long" και η Ημέρα του είναι το Σάββατο.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Κρόνο, το Στοιχείο του Άστρου είναι η Γη και η Εποχή του είναι η Άνοιξη.

Θετικά:
σχετίζεται την Γη, την γεωργία και τα οικόπεδα.
Τέχνη και δημιουργικότητα, συναλλαγές για την αγορά οικοπέδων ή και την πώληση, επιχειρήσεις και εμπόριο, να κάνετε μηνύσεις σε οσους σας έβλαψαν.

Αρνητικά:
η οικοδόμηση και η κατασκευή του σπιτιού, ο αρραβώνας και ο γάμος, επίσκεψη σε γιατρό, διαρρήξεις και χάσιμο χρημάτων, καβγάδες, η ταφή του νεκρού, επηρεάζει τους ηλικιωμένους.


04 房 Fang
Πλανήτης
Ήλιος
Fang
Το Σπίτι
(House)
Ημέρα
Κυριακή
Στοιχείο
Tai Yang
Ευνοϊκή
Xiu 04 Fang

Το Άστρο "04 房 Fang", είναι το 4ο Άστρο του Πράσινου Δράκοντα "青龍 Qing Long" και η Ημέρα του είναι η Κυριακή.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Ήλιο, το Στοιχείο του Άστρου είναι 太陽 Tai Yang και η Εποχή του είναι η Άνοιξη.

Θετικά:
η ανέγερση θεμελίων ενός κτιρίου, η κατασκευή και η επέκταση του κτιρίου, η ανακαίνιση, η μετακίνηση σε νέο χώρο, η κατασκευή κήπου, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις, παραγωγή πλούτου, επαγγελματική άνοδο, πρόσληψη προσωπικού, επίσκεψη σε γιατρό, έναρξη θεραπείας, ημέρα κατάλληλη για αρραβώνα και γάμο, ταφή του νεκρού.

Αρνητικά:
η πώληση και η αγορά γης και κτιρίου, ο σχεδιασμός και η δημιουργία νέων ρούχων, αρραβώνας και γάμος.


05 心 Xin
Πλανήτης
Σελήνη
Xin
Η Καρδιά
(Heart)
Ημέρα
Δευτέρα
Στοιχείο
Tai Yin
Δυσμενής
Xiu 05 Xin

Το Άστρο "05 心 Xin", είναι το 5ο Άστρο του Πράσινου Δράκοντα "青龍 Qing Long" και η Ημέρα του είναι η Δευτέρα.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Σελήνη, το Στοιχείο του Άστρου είναι 太陰 Tai Yin και η Εποχή του είναι η Άνοιξη.

Θετικά:
κατάλληλη ημέρα για μετακόμιση σε νέο σπίτι, σπουδές καθώς και άλλες καλλιτεχνικές και πνευματικές δραστηριότητες, αρραβώνας και γάμος, σημαντική ημέρα για πολιτικούς και δημόσια πρόσωπα.

Αρνητικά:
συνδέεται με κακοτυχίες, καταστροφές και απώλειες χρημάτων, ακατάλληλη ημέρα για μεταβιβάσεις ακινήτων και γενικά για δραστηριότητες οποιουδήποτε είδους ή φύσης. Κοινωνικές δραστηριότητες και συλλογική εργασία.


06 尾 Wei
Πλανήτης
Άρης
Wei
Η Ουρά
(Tail)
Ημέρα
Τρίτη
Στοιχείο
Φωτιά
Ευνοϊκή
Xiu 06 Wei

Το Άστρο "06 尾 Wei", είναι το 6ο Άστρο του Πράσινου Δράκοντα "青龍 Qing Long" και η Ημέρα του είναι η Τρίτη.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Άρη, το Στοιχείο του Άστρου είναι Φωτιά και η Εποχή του είναι η Άνοιξη.

Θετικά:
κατάλληλη ημέρα για ανοικοδόμηση, έργα κατασκευής, μετακόμιση σε νέο σπίτι, κληρονομικά και μεταβίβαση, εκπαίδευση, αίτηση προαγωγής, απόκτηση πλούτου και αποταμίευση, διαφήμιση, κατασκευή πισίνας-λίμνης ή σιντριβανιού, τοποθέτηση νέας πόρτας.

Αρνητικά:
ακατάλληλη ημέρα για αρραβώνα και γάμο, δημιουργία και σχεδιασμός νέων ρούχων.
Κηπουρική, κατασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Μην δανείζεστε χρήματα αυτή την ημέρα


07 箕 Ji
Πλανήτης
Ερμής
Ji
Το Καλάθι
(Basket)
Ημέρα
Τετάρτη
Στοιχείο
Νερό
Ευνοϊκή
Xiu 07 Ji

Το Άστρο "07 箕 Ji", είναι το 7ο και τελευταίο Άστρο του Πράσινου Δράκοντα "青龍 Qing Long" και η Ημέρα του είναι η Τετάρτη.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Ερμή, το Στοιχείο του Άστρου είναι Νερό και η Εποχή του είναι η Άνοιξη.

Θετικά:
συνδέεται με τις επιτυχίες σε όλα τα επαγγέλματα, με τα προϊόντα της γης και την γεωργία, την αλλαγή επαγγελματικής δραστηριότητας, την αλλαγή επαγγελματικής έδρας, τα εγκαίνια της επιχείρησης, τοποθέτηση νέας πόρτας, την οικοδόμηση ενός σπιτιού, την έναρξη νέων έργων, απόκτηση πλούτου και αποταμίευση, κατασκευή πισίνας-λίμνης ή σιντριβανιού, απόκτηση πλούτου και αποταμίευση, κατασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Αρνητικά:
ακατάλληλη ημέρα για αρραβώνα και γάμο, σχεδιασμός νέων ρούχων, νόμος και δικαιοσύνη.
Xuan Wu    Άστρα 08-14
Μαύρη Χελώνα

08 斗 Dou
Πλανήτης
Δίας
Dou
Η Άρκτος
(Dipper)
Ημέρα
Πέμπτη
Στοιχείο
Ξύλο
Ευνοϊκή
Xiu 08 Dou

Το Άστρο "08 斗 Dou", είναι το 1ο Άστρο της Μαύρης Χελώνας "玄武 Xuan Wu" και η Ημέρα του είναι η Πέμπτη.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Δία, το Στοιχείο του Άστρου είναι Ξύλο και η Εποχή του είναι ο Χειμώνας.

Θετικά:
κατάλληλη ημέρα για όλα τα θέματα,
να ολοκληρώσετε ό,τι έχετε αφήσει στη μέση,
Έργα κατασκευής, ημέρα μεγάλης τύχης, ευνοούνται οι επενδύσεις, οι ανοικοδόμηση, οι ανακινήσεις, εγκατάσταση νέας πόρτας καθώς και κατασκευές νερού ή αρδευτικών έργων, αίτηση προαγωγής και αύξηση μισθού, έρωτας και γάμος, επίσης ευνοϊκή ημέρας για κυβερνητικούς, αξιωματούχους, υπαλλήλους και φοιτητές.

Αρνητικά:
# δεν έχει #


09 牛 Wu
Πλανήτης
Αφροδίτη
Wu
Το Βόδι
(Ox)
Ημέρα
Παρασκευή
Στοιχείο
Μέταλλο
Δυσμενής
Xiu 09 Niu

Το Άστρο "09 牛 Wu", είναι το 2ο Άστρο της Μαύρης Χελώνας "玄武 Xuan Wu" και η Ημέρα του είναι η Παρασκευή.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Αφροδίτη, το Στοιχείο του Άστρου είναι Μέταλλο και η Εποχή του είναι ο Χειμώνας.

Θετικά:
# δεν έχει #

Αρνητικά:
# αποφύγετε οποιαδήποτε σημαντική δραστηριότητα αυτή την Ημέρα.
-Δυσμενής ημέρα για όλα τα θέματα-


10 女 Nu
Πλανήτης
Κρόνος
Nu
Η Κόρη
(Girl)
Ημέρα
Σάββατο
Στοιχείο
Γη
Δυσμενής
Xiu 10 Nu

Το Άστρο "10 女 Nu", είναι το 3ο Άστρο της Μαύρης Χελώνας "玄武 Xuan Wu" και η Ημέρα του είναι το Σάββατο.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Κρόνο, το Στοιχείο του Άστρου είναι Γη και η Εποχή του είναι ο Χειμώνας.

Θετικά:
# δεν έχει #

Αρνητικά:
αποφύγετε οποιαδήποτε σημαντική δραστηριότητα αυτή την Ημέρα.

Αντιπροσωπεύει διαφωνίες και καβγάδες μέσα στην οικογένεια. Αγώνες που διαταράσσουν την ειρήνη.
Επιδημίες και ασθένειες, ιδιαίτερα του εντέρου.


11 虛 Xu
Πλανήτης
Ήλιος
Xu
Το Κενό
(Emptiness)
Ημέρα
Κυριακή
Στοιχείο
Tai Yang
Δυσμενής
Xiu 11 Xu

Το Άστρο "11 虛 Xu", είναι το 4ο Άστρο της Μαύρης Χελώνας "玄武 Xuan Wu" και η Ημέρα του είναι η Κυριακή.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Ήλιο, το Στοιχείο του Άστρου είναι 太陽 Tai Yang και η Εποχή του είναι ο Χειμώνας.

Θετικά:
# δεν έχει #

Αρνητικά:
αποφύγετε οποιαδήποτε σημαντική δραστηριότητα αυτή την Ημέρα.
Αντιπροσωπεύει τις κηδείες, τα ατυχήματα, τις ασθένειες, τις οικογενειακές συγκρούσεις, τους χωρισμούς και την απώλεια χρημάτων.
Κακό για το σκάψιμο θεμελίων ή την ανοικοδόμηση κτιρίων.


12 危 Wei
Πλανήτης
Σελήνη
Wei
Ο Κίνδυνος
(Rooftop)
Ημέρα
Δευτέρα
Στοιχείο
Tai Yin
|
Ουδέτερο
Xiu 12 Wei

Το Άστρο "12 危 Wei", είναι το 5ο Άστρο της Μαύρης Χελώνας "玄武 Xuan Wu" και η Ημέρα του είναι η Δευτέρα.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Σελήνη, το Στοιχείο του Άστρου είναι 太陰 Tai Yin και η Εποχή του είναι ο Χειμώνας.

Θετικά:
κατάλληλη ημέρα για όλα τα θέματα και για οτιδήποτε σχετίζεται με τα κτίρια. Κηπουρική και γεωργία.
Κατασκευές, την κατασκευή κτιρίων, τις ανακαινίσεις και τις επισκευές, την εγκατάσταση νέας πόρτας, εγκατάσταση πισίνας και σιντριβανιού.

Αρνητικά:
ακατάλληλη ημέρα για ταξίδια, για επισκευές και συντηρήσεις σκαφών και πλοίων, γάμος-αρραβώνας και προσωπικές σχέσεις


13 室 Shi
Πλανήτης
Άρης
Shi
Το Δωμάτιο
(Room)
Ημέρα
Τρίτη
Στοιχείο
Φωτιά
Ευνοϊκή
Xiu 13 Shi

Το Άστρο "13 室 Shi", είναι το 6ο Άστρο της Μαύρης Χελώνας "玄武 Xuan Wu" και η Ημέρα του είναι η Τρίτη.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Άρη, το Στοιχείο του Άστρου είναι Φωτιά και η Εποχή του είναι ο Χειμώνας.

Θετικά:
κατάλληλη ημέρα για όλα τα οικονομικά θέματα και τις επενδύσεις, άνοιγμα θεμελίων για την ανέγερση θρησκευτικού ναού (εκκλησία), προσευχή σε προγόνους και δεήσεις στους νεκρούς.
Έναρξη κατασκευής κτιρίου, εκσκαφή πηγαδιών, μετακίνηση σε νέο σπίτι, κατασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Ευνοούνται επαγγέλματα που σχετίζονται με τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας. Αρραβώνας, γάμος.

Αρνητικά:
η ταφή νεκρών.


14 壁 Bi
Πλανήτης
Ερμής
Bi
Ο Τοίχος
(Wall)
Ημέρα
Τετάρτη
Στοιχείο
Νερό
Ευνοϊκή
Xiu 14 Bi

Το Άστρο "14 壁 Bi", είναι το 7ο και τελευταίο Άστρο της Μαύρης Χελώνας "玄武 Xuan Wu" και η Ημέρα του είναι η Τετάρτη.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Ερμή, το Στοιχείο του Άστρου είναι Νερό και η Εποχή του είναι ο Χειμώνας.

Θετικά:
κατάλληλη ημέρα για όλα τα θέματα.
Συνδέεται με όλα τα λογοτεχνικά και τα καλλιτεχνικά θέματα,
θέματα συμφωνιών και συμβολαίων, μεταβίβασης περιουσίας και ακινήτων, συγγραφή και έκδοση βιβλίων.
Έναρξη νέων σπουδών και οτιδήποτε σχετίζεται με την εκπαίδευση, αλλαγή δουλειάς, μετακόμιση, κατασκευή φαρμάκων.
Κατάλληλη ημέρα για την αποθήκευση του πλούτου, για σκάψιμο ή επεκτάσεις σε κτίρια. το άνοιγμα νέας πόρτας θα φέρει μεγάλο πλούτο στην οικογένεια.

Αρνητικά:
# δεν έχει #
Bai Hu    Άστρα 15-21
Λευκή Τίγρης

15 奎 Kui
Πλανήτης
Δίας
Kui
Τα Πόδια
(Legs)
Ημέρα
Πέμπτη
Στοιχείο
Ξύλο
Δυσμενής
Xiu 15 Kui

Το Άστρο "15 奎 Kui", είναι το 1ο Άστρο της Λευκής Τίγρης "白虎 Bai Hu" και η Ημέρα του είναι η Πέμπτη.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Δία, το Στοιχείο του Άστρου είναι Ξύλο και η Εποχή του είναι το Φθινόπωρο.

Θετικά:
αυτή η ημέρα κυβερνά τα όπλα, την προετοιμασία για στρατιωτική δράση και τον πόλεμο, τα στρατιωτικά μηχανήματα και εργαλεία, σιδηρουργία και συνεργεία αυτοκινήτων. Ευνοεί την βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας και την παραγωγή ρούχων. Όλες οι άλλες δραστηριότητες θα πρέπει να αποφεύγονται αυτή την ημέρα.

Αρνητικά:
αποφύγετε οικοδομικές εργασίες και το σκάψιμο της γης, κακοτυχίες, οικογενειακοί καβγάδες και διαφωνίες, επαγγελματικά αδιέξοδα, νομικές υποθέσεις και αγωγές. ατυχήματα και θέματα υγείας.


16 婁 Lou
Πλανήτης
Αφροδίτη
Lou
Ο Δεσμός
(Bond)
Ημέρα
Παρασκευή
Στοιχείο
Μέταλλο
Ευνοϊκή
Xiu 16 Lou

Το Άστρο "16 婁 Lou", είναι το 2ο Άστρο της Λευκής Τίγρης "白虎 Bai Hu" και η Ημέρα του είναι η Παρασκευή.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Αφροδίτη, το Στοιχείο του Άστρου είναι Μέταλλο και η Εποχή του είναι το Φθινόπωρο.

Θετικά:
η ημέρα αυτή συνδέεται με τον αρραβώνα και τον γάμο, την φιλία, την καλή υγεία και τη μακροζωία.
Ευνοεί τις συνεργασίες, τα καλλιτεχνικά, τις σπουδές και το γράψιμο, την πρόληψη προσωπικού, τις επενδύσεις, τον πλούτο, την οικοδόμηση, την αγορά γης ή κτίσματος, τις επισκευές, τις γεωργικές εργασίες και τα προϊόντα της γης, τα ταξίδια, την ταφή του νεκρού.

Αρνητικά:
# δεν έχει #


17 胃 Wei
Πλανήτης
Κρόνος
Wei
Το Στομάχι
(Stomach)
Ημέρα
Σάββατο
Στοιχείο
Γη
Ευνοϊκή
Xiu 17 Wei

Το Άστρο "17 胃 Wei", είναι το 3ο Άστρο της Λευκής Τίγρης "白虎 Bai Hu" και η Ημέρα του είναι το Σάββατο.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Κρόνο, το Στοιχείο του Άστρου είναι Γη και η Εποχή του είναι το Φθινόπωρο.

Θετικά:
κατάλληλη ημέρα για αρραβώνα και γάμο, ευνοεί τις επενδύσεις, τις τραπεζικές συναλλαγές και την αποταμίευση, αποθήκευση και συσσώρευση πλούτου, οτιδήποτε σχετίζεται με το υγρό στοιχείο, ό,τι αφορά την γη και τα προϊόντα αυτής, το σκάψιμο της γης, η ανέγερση κτιρίου, τις φυλακές και τους φυλακισμένους, την κατασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων, την ταφή του νεκρού.

Αρνητικά:
# δεν έχει #


18 昴 Mao
Πλανήτης
Ήλιος
Mao
Τριχωτό Κεφάλι
(Hairy Head)
Ημέρα
Κυριακή
Στοιχείο
Tai Yang
Δυσμενής
Xiu 18 Mao

Το Άστρο "18 昴 Mao", είναι το 4ο Άστρο της Λευκής Τίγρης "白虎 Bai Hu" και η Ημέρα του είναι η Κυριακή.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Ήλιο, το Στοιχείο του Άστρου είναι 太陽 Tai Yang και η Εποχή του είναι το Φθινόπωρο.

Θετικά:
# Κακή Ημέρα #

Αρνητικά:
Ο κινεζικός χαρακτήρας 昴 συμβολίζει μια κλειστή πόρτα.
Οι αρχαίοι υποστήριζαν ότι όταν οι Πλειάδες τρεμόπαιζαν, προήγγειλε την εισβολή των βαρβάρων και θεωρούνταν ό,τι ήταν τα αυτιά και τα μάτια του Ουρανού.
Λέγεται ό,τι προμηνύει μηνύσεις και θανάτους στην οικογένεια, φέρνει την κρίση και την τιμωρία.
Γενικά δυσμενής για τα περισσότερα πράγματα.
Το αποτέλεσμα των λανθασμένων πράξεων θεωρείται ότι προαναγγέλλει δυστυχία. Οι γάμοι τελειώνουν με το χωρισμό των συντρόφων. Τα νεογέννητα παιδιά είναι σαν γέροι με άσπρα γένια κοντά στον τάφο.


19 畢 Bi
Πλανήτης
Σελήνη
Bi
Net - Πλήρης
(Net)
Ημέρα
Δευτέρα
Στοιχείο
Tai Yin
Ευνοϊκή
Xiu 19 Bi

Το Άστρο "19 畢 Bi", είναι το 5ο Άστρο της Λευκής Τίγρης "白虎 Bai Hu" και η Ημέρα του είναι η Δευτέρα.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Σελήνη, το Στοιχείο του Άστρου είναι 太陰 Tai Yin και η Εποχή του είναι το Φθινόπωρο.

Θετικά:
κατάλληλη ημέρα για κατασκευές, το χτίσιμο, τις επισκευές κτιρίων και την ανοικοδόμηση,
ευνοϊκή ημέρα για αρραβώνα και γάμους.
Επίσης ευνοϊκή ημέρα για στρατιωτικούς, την εκπαίδευση στα όπλα, και την προετοιμασία για στρατιωτική δράση.
Ευνοϊκή ημέρα για την ταφή του νεκρού.

Αρνητικά:
Τόσο ο Αστερισμός Mao 昴 (18), όσο και ο Αστερισμός Bi 畢 (19), θεωρούνται ό,τι ευθύνονται για εξεγέρσεις, παράνομους μετανάστες, προδότες, λιποτάκτες καθώς και τις συνοριακές διαφορές μεταξύ χορών και τον πόλεμο.


20 觜 Zi
Πλανήτης
Άρης
Zi
Ράμφος Χελώνας
(Turtle Beak)
Ημέρα
Τρίτη
Στοιχείο
Φωτιά
Δυσμενής
Xiu 20 Zi

Το Άστρο "20 觜 Zi", είναι το 6ο Άστρο της Λευκής Τίγρης "白虎 Bai Hu" και η Ημέρα του είναι η Τρίτη.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Άρη, το Στοιχείο του Άστρου είναι Φωτιά και η Εποχή του είναι το Φθινόπωρο.

Θετικά:
# δεν έχει #

Αρνητικά:
Η παραβίαση του νόμου επιφέρει μεγάλες και σκληρές τιμωρίες καθώς και την φυλάκιση.
Η παράβαση του νόμου φέρνει μεγάλη κακοτυχία, καθιστώντας αναγκαία την αναγκαστική πώληση της περιουσίας, την καταδίκη με κατηγορίες για φόνο, τις τιμωρίες και την εξορία. Επιθέσεις ζώων στον άνθρωπο.
Η ημέρα διέπει ανθρώπους υπό προστασία, όπως είναι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.


21 參 Shen
Πλανήτης
Ερμής
Shen
Ορίων 3 Άστρα
(Three Stars)
Ημέρα
Τετάρτη
Στοιχείο
Νερό
|
Ουδέτερο
Xiu 21 Shen

Το Άστρο "21 參 Shen", είναι το 7ο και τελευταίο Άστρο της Λευκής Τίγρης "白虎 Bai Hu" και η Ημέρα του είναι η Τετάρτη.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Ερμή, το Στοιχείο του Άστρου είναι Νερό και η Εποχή του είναι το Φθινόπωρο.

Θετικά:
κατάλληλη ημέρα για όλες τις κατασκευές κάθε είδους, νέα έργα, εργασιακές σχέσεις, ευνοεί την βιομηχανία,
τις θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τον πολιτισμό και τις επικοινωνίες, αρκεί να γίνονται με αυστηρότητα και δημιουργικότητα.

Αρνητικά:
ακατάλληλη για γάμο και την ταφή του νεκρού.
Διέπει επίσης εκτελέσεις, δολοφονίες, τον ξαφνικό θάνατο. Κακό για συναλλαγές, πρόσληψη υπαλλήλων, κλείσιμο έργων, συμβόλαια γάμου, γάμους και κηδείες.
Zhu Que    Άστρα 22-28
Κόκκινος Φοίνικας

22 井 Jing
Πλανήτης
Δίας
Jing
Το Πηγάδι
(Well)
Ημέρα
Πέμπτη
Στοιχείο
Ξύλο
|
Ουδέτερο
Xiu 22 Jing

Το Άστρο "22 井 Jing", είναι το 1ο Άστρο του Κόκκινου Φοίνικα "朱雀 Zhu Que" και η Ημέρα του είναι η Πέμπτη.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Δία, το Στοιχείο του Άστρου είναι Ξύλο και η Εποχή του είναι το Καλοκαίρι.

Θετικά:
το Jing 井 είναι το κεφάλι του Φοίνικα, Άστρο της ηθικής ευθύτητας και της κάθαρσης των ηθικών αδικημάτων.
Συνδέεται με την ομορφιά, τα καλλυντικά, την κατασκευή θεραπευτικών προϊόντων, την υγιεινή, τον καθαρισμό, το νερό, τη ναυσιπλοΐα τη θάλασσα, τα έργα κατασκευής, τις επισκευές, τις ανακαινίσεις, τα γεωργικά προϊόντα, τα δέντρα και την καλλιέργεια.
Βοηθά στις εξετάσεις, το γράψιμο, την έκδοση βιβλίων και την ανεύρεση νέας δουλειάς.

Αρνητικά:
κηδείες και ταφή νεκρού.


23 鬼 Gui
Πλανήτης
Αφροδίτη
Gui
Το Φάντασμα
(Ghost)
Ημέρα
Παρασκευή
Στοιχείο
Μέταλλο
Δυσμενής
Xiu 23 Gui

Το Άστρο "23 鬼 Gui", είναι το 2ο Άστρο του Κόκκινου Φοίνικα "朱雀 Zhu Que" και η Ημέρα του είναι η Παρασκευή.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Αφροδίτη, το Στοιχείο του Άστρου είναι Μέταλλο και η Εποχή του είναι το Καλοκαίρι.

Θετικά:
κατάλληλη ημέρα για την κεφαλαιοποίηση της περιουσίας, την αποθήκευση πλούτου, κατασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων, την επισκευή τάφων, τα διαζύγια, τα μνημόσυνα, τις κηδείες και την ταφή του νεκρού.

Αρνητικά:
αυτό είναι το Νεφέλωμα Nebula.
Κυβερνά τα πνεύματα και τις ψυχές των αγνοουμένων, τα νεκροταφεία και τα μέρη όπου σκοτώθηκαν άνθρωποι.
Ακατάλληλη ημέρα για νέα έργα, ενάρξεις και επενδύσεις,
για κτιριακές κατασκευές, ανακαινίσεις και μετακομίσεις, αρραβώνα και γάμο.


24 柳 Liu
Πλανήτης
Κρόνος
Liu
Η Ιτιά
(Willow)
Ημέρα
Σάββατο
Στοιχείο
Γη
Δυσμενής
Xiu 24 Liu

Το Άστρο "24 柳 Liu", είναι το 3ο Άστρο του Κόκκινου Φοίνικα "朱雀 Zhu Que" και η Ημέρα του είναι το Σάββατο.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Κρόνο, το Στοιχείο του Άστρου είναι Γη και η Εποχή του είναι το Καλοκαίρι.

Θετικά:
# δεν έχει #

Αρνητικά:
Αυτό το Άστρο κυβερνά τον ψυχισμό του ατόμου, τη θλίψη, τα δάκρυα και τα βάσανα.
Δυσμενής Ημέρα για όλα τα θέματα.
Δεν είναι καλή στιγμή για να ξεκινήσετε νέα έργα, υπάρχει κίνδυνος να χάσετε ό,τι ξεκινήσατε ή επενδύσατε.


25 星 Xing
Πλανήτης
Ήλιος
Xing
Το Άστρο
(Star)
Ημέρα
Κυριακή
Στοιχείο
Tai Yang
|
Ουδέτερο
Xiu 25 Xing

Το Άστρο "25 星 Xing", είναι το 4ο Άστρο του Κόκκινου Φοίνικα "朱雀 Zhu Que" και η Ημέρα του είναι η Κυριακή.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Ήλιο, το Στοιχείο του Άστρου είναι 太陽 Tai Yang και η Εποχή του είναι το Καλοκαίρι.

Θετικά:
ευνοϊκή ημέρα για οποιεσδήποτε συναλλαγές γης, οικοπέδων και ακινήτων, καθώς επίσης και οποιεσδήποτε κατασκευές παντός τύπου,
σπουδές και πνευματικές δραστηριότητες.

Αρνητικά:
κυβερνά τη ληστεία, τα ατυχήματα στον δρόμο, τις γέφυρες, τα οχήματα, την πειρατεία, τις απαγωγές, τον θάνατο, τα ρούχα, τα φάρμακα και τις ναρκωτικές ουσίες.
Δυσμενής Ημέρα για γάμους και κηδείες.
Καβγάδες και χωρισμοί για όσους κηδεύουν αυτήν την ημέρα.


26 張 Zhang
Πλανήτης
Σελήνη
Zhang
τo Δίκτυο
(Extended Net)
Ημέρα
Δευτέρα
Στοιχείο
Tai Yin
Ευνοϊκή
Xiu 26 Zhang

Το Άστρο "26 張 Zhang", είναι το 5ο Άστρο του Κόκκινου Φοίνικα "朱雀 Zhu Que" και η Ημέρα του είναι η Δευτέρα.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Σελήνη, το Στοιχείο του Άστρου είναι 太陰 Tai Yin και η Εποχή του είναι το Καλοκαίρι.

Θετικά:
η σωστή συμπεριφορά πάντα ανταμείβεται.
Φέρνει αρμονικές σχέσεις σε όλους τους τομείς και ανταμοιβές λόγω εργατικότητας, όπως είναι προαγωγή και αύξηση μισθού, έναρξη νέας επιχείρησης, επίσης αλλαγή θέσης δουλειάς και μετακίνηση σε άλλη πόλη.
Ευνοϊκή Ημέρα για αρραβώνα-γάμο, οικογενειακές συγκεντρώσεις, υγεία και θεραπεία, ταφή νεκρού, απόκτηση νέας ιδιοκτησίας πραγμάτων σε προσωπικό ή επαγγελματικό τομέα.

Αρνητικά:
# δεν έχει #


27 翼 Yi
Πλανήτης
Άρης
Yi
Τα Φτερά
(Wings)
Ημέρα
Τρίτη
Στοιχείο
Φωτιά
Δυσμενής
Xiu 27 Yi

Το Άστρο "27 翼 Yi", είναι το 6ο Άστρο του Κόκκινου Φοίνικα "朱雀 Zhu Que" και η Ημέρα του είναι η Τρίτη.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Άρη, το Στοιχείο του Άστρου είναι Φωτιά και η Εποχή του είναι το Καλοκαίρι.

Θετικά:
αυτό είναι το Φτερό του Φοίνικα.
Συνδέεται με την μουσική και τις τέχνες, την γεωργία και την κηπουρική, τις επιχειρήσεις και το εμπόριο, την κατασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Αρνητικά:
για όλα τα θέματα που αφορούν την οικογένεια και τις σχέσεις, επαγγελματικά νέα ξεκινήματα, συνεργασίες, αγορές, πωλήσεις, ξεκινώντας ένα νέο έργο, μην δανείζεστε, τις κηδείες και την ταφή του νεκρού.


28 軫 Zhen
Πλανήτης
Ερμής
Zhen
Το Άρμα
(Chariot)
Ημέρα
Τετάρτη
Στοιχείο
Νερό
Ευνοϊκή
Xiu 28 Zhen

Το Άστρο "28 軫 Zhen", είναι το 7ο και τελευταίο Άστρο του Κόκκινου Φοίνικα "朱雀 Zhu Que" και η Ημέρα του είναι η Τετάρτη.
Σχετίζεται με τον Πλανήτη Ερμή, το Στοιχείο του Άστρου είναι Νερό και η Εποχή του είναι το Καλοκαίρι.

Θετικά:
αυτό το Άστρο είναι η Ουράνια Άμαξα και αντιπροσωπεύει τις μεταφορές εμπορευμάτων την αποταμίευση και την συσσώρευση πλούτου. Ευνοεί κάθε είδους ταξίδια καθώς και κάθε είδους οχημάτων.
Τα επαγγελματικά ταξίδια φέρνουν και μεγάλα κέρδη και ό,τι γίνεται προμηνύει τυχερές επιστροφές.
Ο φόρος τιμής στους προγόνους θα τιμηθεί με ένα «Παιδί Δράκου», επίσης κατάλληλη ημέρα για γάμους και γεννήσεις.

Αρνητικά:
# δεν έχει #
Παράρτημα
Four Celestial Animals

τα 4 Ουράνια Ζώα με τον Zi Wei στο Κέντρο

Φενγκ Σούι 28 Αστερισμοί

οι Κατευθύνσεις των 28 Αστερισμών στο Φενγκ Σούι

Αστρολογικός Χάρτης Zi Wei Dou Shu

Δείγμα ενός Αστρολογικού Χάρτη Zi Wei Dou Shu


Για όποιες απορίες ή ερωτήσεις έχετε σχετικά με το άρθρο,
μπορείτε να θέσετε την ερώτησή σας στην Ομάδα FSRC Greece στο Facebook,
ή, ακολουθήστε μας στο Κανάλι FSRC στο Viber.


Σχετικά links