Πετεινός Ο Υπερήφανος

Κινέζικη Αστρολογία - Πετεινός

Ο Πετεινός είναι ίσως το πιο Yπερήφανο Κινέζικο Zώδιο

Βρείτε εδώ σε ποιο Κινέζικο Ζώδιο ανήκετε.

Όπως όλα τα ζώδια, ο Πετεινός έχει μερικές μοναδικές ιδιότητες που τον χαρακτηρίζουν. Πρόκειται για ένα δυτικά οριοθετημένο ζώδιο με θηλυκή (Γιν) φύση. Συμβολίζει την τιμή, την περηφάνεια και την τύχη.

Οι Πετεινοί είναι πολύ ενεργοί το Φθινόπωρο και ιδιαίτερα το Σεπτέμβριο που είναι και ο αγαπημένος τους μήνας. Το τυχερό τους πετράδι είναι ο Κίτρινος Χαλαζίας ενώ το αντίστοιχο τους ζώδιο στο δυτικό ωροσκόπιο είναι ο Παρθένος.

Οι άνθρωποι Πετεινοί λατρεύουν να τρώνε ξηρούς καρπούς και σπόρους. Τους αρέσουν τα καφέ και πράσινα χρώματα ενώ κατα τη διάρκεια της ημέρας κυβερνάνε μεταξύ των ωρών 17:00 και 19:00. Συνδέονται άμεσα με τον πλανήτη Κρόνο. Συνήθως τους συναντάμε στην Κεντρική Ασία, την Ευρώπη και την Βόρεια Αφρική.

Στους Πετεινούς αρέσει να παρατηρούν με λεπτομέρεια το κάθε τι. Είναι πολύ ενστικτώδεις και θέλουν να έχουν γνώμη για τα πάντα. Δεν τους αρέσει να υποκρίνονται για αυτό και φέρονται με ευθύτητα, μερικές φορές λίγο απότομα. Τους αρέσει να τους κολακεύουν και θα κάνουν τα πάντα για να τραβήξουν την προσοχή των άλλων πάνω τους. Ο Πετεινός θέλει να αρέσει και για αυτό φροντίζει πολύ την εξωτερική του εμφάνιση. Για την ακρίβεια παθιάζεται με την εμφάνιση του και την φροντίδα του εαυτού του.

Οι άνθρωποι Πετεινοί μπορούν να γίνουν πολύ γενναιόδωροι προς τους φίλους τους και τους αγαπημένους τους. τους αρέσει να μοιράζονται σκέψεις, όνειρα και στόχους. Ταιριάζουν απόλυτα με το Φίδι, τον Δράκο και το Βουβάλι. Σπάνια θα εξαπατήσουν τους συντρόφους τους αλλά και δεν θα ανεχτούν να εξαπατηθούν.

Είναι πολύ ομιλιτικά πλάσματα, ειλικρινή και οργανωμένα. Δύσκολα θα επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον χωρίς οργάνωση, κανόνες και πρόγραμμα. Είναι ιδιαίτερα ικανοί σε οικονομικά θέματα. Ξέρουν να διαχειρίζονται οικονομικά ζητήματα καλύτερα απο οποιοδήποτε άλλο Κινέζικο ζώδιο.