Ποντικός Ο Ηγέτης

Κινέζικη Αστρολογία - Ποντικός

Ο Ποντικός είναι το Ζώδιο με το οποίο ξεκινά ο Κινέζικος Ζωδιακός Κύκλος

Βρείτε εδώ σε ποιο Κινέζικο Ζώδιο ανήκετε.

Όπως όλα τα ζώδια, ο Ποντικός έχει μερικές μοναδικές ιδιότητες που τον χαρακτηρίζουν. Πρόκειται για ένα βόρεια οριοθετημένο ζώδιο με αρσενική (Γιανγκ) φύση που συμβολίζει νέα ξεκινήματα, την δύναμη, την ηγεσία και την κατάκτηση. Το τυχερό του πετράδι είναι ο Γρανίτης.

Οι άνθρωποι Ποντικοί είναι πολύ ενεργοί το Χειμώνα και ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο που είναι και ο αγαπημένος τους μήνας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας κυβερνάνε μεταξύ των ωρών 23:00 και 01:00. Τους αρέσουν τα μαύρα, κόκκινα, άσπρα και μωβ χρώματα και λατρεύουν να τρώνε χοιρινό κρέας και λάχανο. Τους συναντάμε κυρίως στην Ευρώπη και την Νότια Αμερική.

Ο Ποντικός είναι ισχυρά συνδεδεμένος με τον πλανήτη Δία. Δεν είναι σύμπτωση πως το αντίστοιχο του ζώδιο στο δυτικό ωροσκόπιο είναι ο Τοξότης που κυβερνάται απο τον Δία.

Οι άνθρωποι Ποντικοί είναι οπαδοί της καλής ζωής και του σεξ. Είναι πολύ ενθουσιώδεις, συναρπαστικοί και γοητευτικοί. Τους αρέσει να γοητεύουν τους άλλους και το κάνουν καλά. Ξέρουν να εντοπίζουν και να διαχειρίζονται τα αδύνατα σημεία των άλλων. Έπειτα χρησιμοποιούν στρατηγικές μεθόδους για να εκμεταλλευτούν αυτές τις αδυναμίες και να κατακτήσουν. Παρόλα αυτά είναι πολύ προστατευτικοί και τρυφεροί με όσους αγαπούν. Ταιριάζουν απόλυτα με άλλους Ποντικούς, με το Βουβάλι και τον Δράκο.

Ο Ποντικός μπορεί να γίνει πολύ κακός και εκδικητικός. Νευριάζει εύκολα και μπορεί να πεί πράγματα για τα οποία αργότερα θα μετανιώσει. Δεν μπορείς ούτε να τον αγαπάς, ούτε να τον μισείς. Πρέπει να βρείς την χρυσή τομή και να ισορροπήσεις ώστε να τον πλησιάσεις και να περάσεις καλά μαζί του. Ποτέ μην τον προκαλέσεις γιατί τότε είναι που γίνεται σκληρός και ύπουλος.

Για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και το σεβασμό του πρέπει πρώτα να του δείξεις εσύ σεβασμό. Τότε ο Ποντικός μπορεί να γίνει πολύ γενναιόδωρος και να σου αφοσιωθεί. Αυτό μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι. Για αυτό και οι Ποντικοί έχουν περισσότερους γνωστούς παρά φίλους. Συνήθως θα τους συναντήσεις σε εκδηλώσεις, πάρτι, δεξιώσεις ή συγκεντρώσεις μιας και τους αρέσει η κοινωνική ζωή. Θέλουν να περιστοιχίζονται απο ανθρώπους.