Εισαγωγή στα Δωρεάν Μαθήματα

Εισαγωγή στα Δωρεάν Μαθήματα

Η σειρά αυτή των μαθημάτων περιλαμβάνει τις αρχές και τις βάσεις που αποτελούν θεμέλιο στη μελέτη της Επιστήμης και Τέχνης του Feng Shui και έχει κυρίως εκπαιδευτικό σκοπό και ενδιαφέρον.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως επιπέδου γνώσεων στο Feng Shui, αλλά κυρίως έχουν εκπαιδευτική και διδακτική χροιά. Περιέχουν αποσπάσματα από τα Εκπαιδευτικά Σεμινάριά μας.
Περιλαμβάνουν δε πληροφορίες που διαφέρουν κατά πολύ από τα γνωστά και αναλύονται πιο διεξοδικά και στην αληθινή τους διάσταση έννοιες, που ίσως φαίνονται οικείες, ενώ ξεκαθαρίζονται μια και καλή διάφορες παρεξηγήσεις και λανθασμένες αντιλήψεις! Έτσι αναλύονται με όσο το δυνατόν πιο απλό τρόπο οι βασικές έννοιες, που παράλληλα συνιστούν θεμελιώδη εργαλεία της μελέτης του Feng Shui και είναι:

 • Το Τien Di Ren
 • Το Yin και το Yang
 • Το Ba Gua : Xian Tian & Hou Tian (Αρχέγονο και Μεταγενέστερο)
 • Το He Tu και το Luo Shu
 • Τα 5 Στοιχεία

Στην αρχή των μαθημάτων γίνεται μια συνοπτική αναφορά στις Σχολές του Feng Shui, που ενώ έχουν τις ίδιες ως άνω αρχές και βάσεις, αποτελούν διαφορετικά συστήματα ανάλυσης του Feng Shui ενός τόπου ή κτιρίου. Από όλες αυτές αναλύονται ξεχωριστά η Μέθοδος Ba Zhai (8 Οίκοι) και το Σύστημα Flying Stars (Ιπτάμενα Aστρα), που αποτελεί το πιο πλήρες, το πιο αξιόπιστο και το πιο ακριβές και λογικό σύστημα που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.

Επίσης γίνεται μία διεξοδική, αλλά κατανοητή ανάλυση της έννοιας και φύσης του Qi (Τσι). Το Qi αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία είναι χτισμένο το επιστημονικό σύστημα του Feng Shui.

Τέλος στα παραπάνω πρέπει να προσθέσετε το βασικότερο όλων που είναι η Λογική. Το Feng Shui δεν έχει να κάνει με τίποτα παράλογο. Αν και δεν αποτελεί (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) μια αναγνωρισμένη επιστήμη, εντούτοις έχει πολλά κοινά με οποιοδήποτε επιστημονικό σύστημα και όλα όσα σχετίζονται με αυτό, από τις βασικές έννοιες μέχρι τις τεχνικές του, βασίζονται στη Λογική.

"Αν κάτι δεν είναι ή δε σας φαίνεται λογικό, τότε δεν είναι Feng Shui
Αν κάτι δεν συμφωνεί με την κοινή λογική, τότε δεν είναι αληθινό"

Έτσι λέει ο Δάσκαλός μας, Master Joseph Yu, (Μαθηματικός, Φυσικός και Master του Feng Shui), που πάνω απ όλα μας έχει μάθει να αμφισβητούμε, να κρίνουμε και να επεξεργαζόμαστε λογικά οποιαδήποτε πληροφορία, ακόμα και αν αυτή προέρχεται από τις δικές του γνώσεις, καθώς και να ελέγχουμε και να δοκιμάζουμε την εγκυρότητα οποιασδήποτε μεθόδου πριν την εφαρμόσουμε.


  Οδηγίες προς Μαθητευομένους

 • Τα μαθήματα είναι γραμμένα με κάποια φυσική σειρά. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε κεφάλαιο, αλλά είναι καλύτερα για σας να τα διαβάσετε με τη σειρά που έχουν τοποθετηθεί στο μενού.
 • Επίσης, τα κεφάλαια είναι γραμμένα έτσι ώστε να δημιουργούν εύλογες απορίες και κενά. Δε σας κρύβουμε τίποτα, απλά προσπαθούμε να σας μάθουμε να σκέπτεστε και να μη δέχεστε άκριτα και χωρίς λογική επεξεργασία τις πληροφορίες που σας διοχετεύονται καθημερινά σχετικά με το Feng Shui και με τρόπο που φαίνεται αυθεντικός και επιστημονικός. Τέτοιοι μέθοδοι διδασκαλίας υποβιβάζουν τη νοημοσύνη σας!
 • Ο τόπος συζήτησης στη σελίδα FSRC Greece που βρίσκεται στο Facebook εξυπηρετεί ακριβώς αυτό το σκοπό και γι αυτό το λόγο σας προσκαλούμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις και να ανταλλάσσετε μαζί μας και μεταξύ σας απόψεις και γνώμες, ερωτήσεις και απαντήσεις. Είναι καθήκον μας να σας οδηγήσουμε στο σωστό δρόμο της μάθησης, αν τουλάχιστον θέλουμε να λεγόμαστε εμείς Δάσκαλοι και εσείς Μαθητές.
 • Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα Μαθήματα αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των γνώσεών μας σχετικά με το Feng Shui και δεν εγγυώνται κανένα αποτέλεσμα. Γι αυτό και η ευθύνη των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή οποιασδήποτε συμβουλής ή πληροφορίας που μπορεί κανείς να αντλήσει μέσα από τα κείμενα των Μαθημάτων ανήκει αποκλειστικά στον αναγνώστη.
 • Αν ενδιαφέρεστε περισσότερο για το Feng Shui, είτε γιατί θέλετε να ασχοληθείτε ερασιτεχνικά και να βοηθήσετε τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και τους φίλους σας εφαρμόζοντάς το, είτε γιατί σκοπεύετε να το εξασκήσετε ως επάγγελμα (πλήρως ή μερικώς), θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να σπουδάσετε σε αυτή τη σελίδα Πως θα σπουδάσετε το Feng Shui.