Feng Shui Flying Stars 2023

Συμβουλές Φενγκ Σούι 2023 Ιπτάμενα Άστρα

Το Νέο Κινέζικο Σεληνιακό Έτος ( Chun Jie 春節 Κινέζικη Πρωτοχρονιά ) για το 2023 ξεκινάει 22 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι 9 Φεβρουαρίου 2024.
22 Ιανουαρίου 2023 θα μπούμε στο Έτος Gui Mao 年 癸卯 陰水, του Yin Υδάτινου Λαγού του 4ου Ζώου του Κινέζικου Ζωδιακού Κύκλου.

Ο χρόνος όμως στο Φενγκ Σούι χρησιμοποιεί το Ηλιακό Ημερολόγιο Hsia 夏历 για την αρχή του Έτους, συνήθως στις 3, ή 4 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο και ονομάζετε Li Chun 立春, Ο Ερχομός της Άνοιξης.

4 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 04:43 (ώρα Ελλάδας), ξεκινά το Li Chun 立春.

Το Έτος Gui Mao 癸卯 είναι ένα Yin Υδάτινο Έτος 陰水年 που εμφανίζεται κάθε 60 Χρόνια.
Όσοι έχουν γεννηθεί στα έτη: 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, για αυτούς θα είναι ένα ιδιαιτέρα ευνοϊκό Έτος.
Ο Χρόνος στο Φενγκ Σούι ξεκινά 3-4 Φεβρουαρίου, αν γεννηθήκατε πριν τις 3 Φεβρουαρίου, ανήκετε στο προηγούμενο Έτος.

Διαβάστε τι είναι η Επιλογή Ημερομηνίας Ze Ri
Διαβάστε τις Ετήσιες Αναλύσεις των 12 Ζώων για το 2023
Βρείτε εύκολα το Προσωπικό σας Έτος Γέννησης

Αυτό το Νέο Έτος είναι μια καλή χρονιά για να κάνετε μελέτη Φενγκ Σούι στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας σας για να εξασφαλίσετε εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, οικονομική άνοδο, καλή τύχη, καλές σχέσεις και συνεργασίες, θετική ενέργεια, καλή υγεία και αρμονία.

Στο Ημερολόγιο Ze Ri & Feng Shui 2023 μπορείτε εύκολα να επιλέξετε τις Ευνοϊκές για εσάς Ημερομηνίες για Προσωπικές Δραστηριότητες, καθώς και σε δραστηριότητες που συνδέονται με το Φενγκ Σούι.

Φενγκ Σούι | Πλούτος και Ευημερία | Wu Fu Lin Men 2023
Δείτε τα Αυθεντικά Μυστικά Σύμβολα Wu Fu Lin Men στο eshop

Η αρχαία Κινέζικη Αστρολογία Zi Wei Dou Shu 紫微斗數, το Ba Zi 八字 και το Yi Jing 易經, χρησιμοποιούν το Κινέζικο Ημερολόγιο που υπολογίζεται χρησιμοποιώντας τους 10 Ουράνιους Κλάδους 十 天干 ( Tian Gan ) και τα 12 Γήινα Κλωνάρια 十二 地支 ( Di Zhi ).

Οι δύο αυτοί συνδυασμοί παράγουν μεταξύ τους έναν Κύκλο 60 Ετών ( 60 Jia Zi 甲子 ).
Την Ημέρα που το Tai Sui 太歲 πηγαίνει από το ένα τμήμα στο άλλο στην Ουράνια Σφαίρα ονομάζεται Li Chun 立春 ή, "Η Αρχή της Άνοιξης", συνήθως 3-4 Φεβρουαρίου κάθε Έτος. Αυτή είναι η Ημέρα που σηματοδοτεί την έναρξη ενός Νέου Ηλιακού Έτους.


Sha 煞 Κατευθύνσεις 2023

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τη θέση των τριών κατευθύνσεων San Sha 三煞 ( Shui Sha 歲煞, Jie Sha 劫煞, Zai Sha 災煞 ), Tai Sui 太歲, και Sui Po 岁破 για το 2023.
Αυτές οι θέσεις καταλαμβάνονται από τα 3 Sha Qi 殺氣, Ληστείας, Καταστροφής, και Ασθένειας.

Οποιαδήποτε διαταραχή στο πλαίσιο αυτών των τομέων-κατευθύνσεων θα φέρει την ασθένεια και την απώλεια στους κατοίκους του κτιρίου.
Λέγοντας διαταραχή εννοούμε την ανακαίνιση, το σκάψιμο, το κάρφωμα και οποιαδήποτε εργασία έχει να κάνει με το πείραγμα της γης σε αυτές τις κατευθύνσεις.

Εκτός του ότι δεν πρέπει να πειράξετε αυτούς τους χώρους, να μην κάθεστε με την πλάτη σας στα San Sha, θα πρέπει να βλέπετε την κατεύθυνση των San Sha.

Ετήσιες Επιρροές San Sha 2023

Τα San Sha 三煞 ( 3 Δολοφονίες ) για το 2023 θα βρίσκονται στην Δύση, και συγκεκριμένα από 232.5º έως 307.5º, στα Βουνά: Shen 申 SW3, You 酉 W2 και Xu 戌 NW1.

Αποφύγετε τη μετακίνηση και το σκάψιμο και οποιοιδήποτε πείραγμα της Γης στην κατεύθυνση των San Sha και ΜΗΝ κάθεστε με την πλάτη σας στα 3 Sha.


Περισσότερες πληροφορίες για:
San Sha, Tai Sui και Sui Po
Υπολογισμός των Four Pillars
Επαγγελματικές Εφαρμογές Φενγκ Σούι
Wu Fu Lin Men | Οι 5 Ευλογίες | Τα Μυστικά Σύμβολα


Tai Sui στο Mao 卯
E2 : 82.5º - 97.5º
Το Tai Sui, ή αλλιώς Μέγας Δούκας, στο Βουνό Mao 卯 (Ε2), στο 2º Βουνό του Ανατολικού τομέα, από 82.5º - 97.5º.
Για άτομα που έχουν γεννηθεί σε Έτος Πετεινού (You 酉), αποφύγετε οποιαδήποτε σημαντική δραστηριότητα σε Μήνα Λαγού (Mao 卯), από 5 Μαρτίου 2023 έως 4 Απριλίου 2023, καθώς και σε Ημέρες Mao 卯.
*Βρείτε εύκολα τις δυσμενείς για εσάς Ημέρες Mao 卯 στο δωρεάν Ημερολόγιο Na Yin 2023.

Shui Po στο You 酉
W2 : 262.5º - 277.5º
Το Shui Po, ή αλλιώς "Ετήσιο Ρήγμα", στο Βουνό You 酉 (W2) στο 2º Βουνό του Δυτικού τομέα, από 262.5º - 277.5º.
Για άτομα που έχουν γεννηθεί στο Έτος Λαγού (Mao 卯), αποφύγετε οποιαδήποτε σημαντική δραστηριότητα σε Μήνα Πετεινού (You 酉), από 8 Σεπτεμβρίου 2023 έως 7 Οκτωβρίου 2023, καθώς και σε Ημέρες You 酉.
*Βρείτε εύκολα τις δυσμενείς για εσάς Ημέρες You 酉 στο δωρεάν Ημερολόγιο Na Yin 2023.
Επίσης, αν το σπίτι έχει Facing στο Βουνό You 酉 (Δυτικά 2º Βουνό), θα φέρει δυσκολίες στα οικονομικά, στις σχέσεις και στις συνεργασίες μέσα στο Έτος.
Χρησιμοποιείστε το Σύμβολο Ba Gua 八卦 στο Facing (You 酉 Βουνό) για να εξουδετερώσετε την αρνητική επίδραση.

1º Sitting Sha: W1 247.5º-262.5º
2º Sitting Sha: W3 277.5º-292.5º
Τα Sitting Sha στα Βουνά: Geng 庚 (Δύση 1º Βουνό) και Xin 辛 (Δύση 3º Βουνό).
Όταν το σπίτι έχει Sitting στα δύο αυτά Βουνά του Βορρά, θεωρείται ότι μέσα στο Έτος θα επηρεάσει αρνητικά και θα φέρει δυσκολίες και εμπόδια σε σχέσεις και οικονομικά.
Χρησιμοποιείστε το Σύμβολο Ba Gua 八卦 στο Sitting (Geng 庚, ή Xin 辛) Βουνό για να εξουδετερώσετε την αρνητική επίδραση.

1º Facing Sha: E1 67.5º-82.5º
2º Facing Sha: E3 97.5º-112.5º
Τα Facing Sha στα Βουνά: Jia 甲 (Ανατολή 1º Βουνό) και Yi 乙 (Ανατολή 3º Βουνό).
Όταν το σπίτι έχει Sitting στα δύο αυτά Βουνά της Ανατολής, θα φέρει δυσκολίες σε οικογενειακές, επαγγελματικές και ερωτικές σχέσεις.
Χρησιμοποιείστε το Σύμβολο Ba Gua 八卦 στο Facing (Jia 甲, ή Yi 乙) Βουνό για να εξουδετερώσετε την αρνητική επίδραση.

Ετήσιο 5
Το Ετήσιο 5, η πιο Καταστροφική Ενέργεια του Έτους θα βρίσκεται στα Βορειοδυτικά.
Αν το υπνοδωμάτιο είναι στα Βορειοδυτικά του σπιτιού σας, αποφύγετε να κοιμηθείτε εκεί, μέχρι και 3 Φεβρουαρίου 2024, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού.
Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης σε άλλο δωμάτιο, χρησιμοποιείστε ένα Πίνακα He Tu Μετάλλου για να απενεργοποιήσετε την αρνητική επίδραση του Ετήσιου Άστρου 5.

Σύμβολα Ba Gua και Shou
Σύμβολο Φενγκ Σούι Ba Gua Ba Gua Σύμβολο Φενγκ Σούι Shou Shou
Τρόπος Χρήσης

Χρησιμοποιείστε το Σύμβολο Ba Gua στην κατεύθυνση του Tai Sui (Mao 卯 - E2 Βουνό), για να ελαχιστοποιήσετε τις αρνητικές επιδράσεις του Tai Sui.

Χρησιμοποιείστε το Σύμβολο Shou στην κατεύθυνση του Sui Po (You 酉 - W2 Βουνό), για να ελαχιστοποιήσετε τις αρνητικές επιδράσεις του Sui Po.

Περισσότερες πληροφορίες για τα σύμβολα


Εισαγωγή στα Ετήσια Άστρα

Τα Ετήσια Ιπτάμενα Άστρα είναι οι επισκέπτες που έρχονται από τις Οκτώ Κατευθύνσεις κάθε 3-4 Φεβρουαρίου κάθε Έτος και παίζουν καταλυτικό ρόλο στο πως θα επηρεάσουν τους χώρους της οικίας και του επαγγελματικού χώρου.

Τα Ετήσια Άστρα δουλεύουν και ανεξάρτητα από τον Αστρικό Χάρτη του εκάστοτε χώρου, Ωστόσο, αυτό είναι μόνο γενικές πληροφορίες.
Για μια συνολική αξιολόγηση του Feng Shui του χώρου σας θα πρέπει να ρίξουμε και μια ματιά στο πώς τα Ετήσια Άστρα, ή ακόμη και τα Μηνιαία Άστρα που επισκέπτονται τον χώρο, αλληλεπιδρούν με το βασικό Χάρτη των Ιπτάμενων Άστρων του εκάστοτε χώρου της οικίας σας, ή του επαγγελματικού σας χώρου.

Όταν τα Ετήσια ή τα Μηνιαία Άστρα, έρχονται στην κύρια είσοδο του σπιτιού ή της επιχείρησης, θα επηρεάσουν τις ευκαιρίες, τον πλούτο, τα οικονομικά και την διαχείριση των οικονομικών.
Όταν έρχονται στο υπνοδωμάτιο, θα επηρεάσουν την προσωπικότητα, τις σχέσεις, την τύχη, τις ευκαιρίες και την υγεία των ατόμων.

Η ενέργεια των Ετήσιων Ιπτάμενων Άστρων στο Feng Shui επηρεάζει τα ενεργειακά πρότυπα του κάθε κτιρίου, τον περιβάλλοντα χώρο και τα άτομα που κατοικούν ή εργάζονται στον χώρο αυτό.

Αν ένα κακό Άστρο όπως το 5 Κίτρινο, επισκέπτεται μια περιοχή ζωτικής λειτουργίας όπως είναι η είσοδος, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, το δωμάτιο εργασίας, τον χώρο υποδοχής, ή το γραφείο σε ένα επαγγελματικό χώρο, οι θεραπείες είναι σίγουρα αναγκαίες.

Αν το ίδιο Άστρο βρεθεί σε ένα λουτρό, σε μια αποθήκη, ή σε έναν χώρο που δεν χρησιμοποιείται, ή χρησιμοποιείται ελάχιστα, δεν απαιτείται καμία θεραπεία.

Το He Tu 河圖, είναι ο συνδυασμός του Ουράνιου Qi 天氣 και του Γήινου Qi 天氣 που δημιουργούν τα 5 Στοιχεία (Wu Xing 五行), τα οποία είναι απαραίτητα στην μελέτη Feng Shui των Ιπτάμενων Άστρων 飛星風水.

Οι Πίνακες He Tu είναι οι ποιο δυνατοί ενεργοποιητές, ή απενεργοποιητές των Ιπτάμενων Άστρων.
Δείτε εδώ τις Ιδιότητες HeTu και Ιπτάμενων Άστρων.
Δείτε στο eShop τους Πίνακες HeTu.


Συμβουλές Φενγκ Σούι Ιπτάμενων Άστρων 2023

Τα Ετήσια Ιπτάμενα Άστρα (Annual Flying Stars Feng Shui 年飛星風水), είναι ένας κλάδος του San Yuan 三元 Συστήματος στο Feng Shui και στην Κινέζικη Αστρολογία η οποία ενσωματώνει τις αρχές των 5 Στοιχείων Wu Xing 五行, τα 8 Τρίγραμμα του Ba Gua 八卦, τους Αριθμούς Luo Shu 洛書 και τα 24 Βουνά 二十四山, για να αναλύσει σε έναν χώρο την ποιότητα και τη Δυναμική του Qi 氣 σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Τα Ετήσια Ιπτάμενα Άστρα, είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές και ευρέως χρησιμοποιούμενες πρακτικές του Feng Shui και φέρνουν άμεσα και ακριβή αποτελέσματα.
Η αρχή των Ιπτάμενων Άστρων στο Φενγκ Σούι είναι ό,τι ο κάθε αριθμός του Άστρου στο πλέγμα των 9 Τετραγώνων του Luo Shu 洛書 είναι προικισμένο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ιδιότητες και μπορεί να φέρει θετικά, ή αρνητικά αποτελέσματα.

Τα Ευνοϊκά Άστρα φέρνουν Πλούτο και Ευημερία, έτσι οι περιοχές με αυτά τα Άστρα πρέπει να χρησιμοποιούνται για βασικούς τομείς, όπως σαλόνι ή υπνοδωμάτια, ενώ οι δυσοίωνες περιοχές πρέπει να αποφεύγονται, ή να χρησιμοποιούνται για αποθήκη.


Ετήσιο 年卦 Εξάγραμμο
Εισαγωγή
Year Gui Mao

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση των Ετήσιων Άστρων, θα ήταν ενδιαφέρον να εξετάσουμε και να πούμε λίγα λόγια για το Εξάγραμμο του Έτους.

Οι 10 Ουράνιοι Κλάδοι αποτελούν 10 διαφορετικές Ουράνιες ποιότητες του Qi.
Τα 12 Γήινα Κλωνάρια αποτελούν 12 διαφορετικές Γήινες ποιότητες του Qi.

Οι σχέσεις των 10 Ουράνιων Κλάδων με τα 12 Γήινα Κλωνάρια, δημιουργούν μαζί 60 Συνδυασμοί Κλάδων-Κλωναριών (12 Κλωνάρια Χ 5 Στοιχεία = 60) που αντιπροσωπεύουν το Ουράνιο και το Γήινο Qi σε συγκεκριμένο Χρόνο.
Οπότε έχουμε έναν Κύκλο του 60 που επαναλαμβάνεται, στο Έτος (κάθε 60 Χρόνια), στον Μήνα (κάθε 60 Μήνες), στην Ημέρα (κάθε 60 Ημέρες) και στην Ώρα (κάθε 60 Ώρες).

Για το 2023, λέμε ό,τι είμαστε σε Έτος Gui Mao 癸卯, Yin Υδάτινος Λαγός, οι περισσότεροι θα ξέρετε ότι το Φυσικό Στοιχείο του Λαγού (卯 Μάο) είναι το Ξύλο, γιατί λέμε ότι έχει Στοιχείο Νερό;
Λοιπόν, για να μπορέσει να διοχετευτεί το Qi από τον Ουρανό (Κλάδος) και να περάσει στην Γη (Κλωνάρι), ο Ουρανός “δανείζει” το δικό του Στοιχείο (του Κλάδου) καθώς και την Πολικότητά του (Yin ή Yang) στο Γήινο Κλωνάρι του Έτους. Έτσι το Γήινο Κλωνάρι αλλάζει ποιότητα και περνάει τα χαρακτηριστικά του στην Γη.
Εξετάζοντας λοιπόν αυτούς τους Συνδυασμούς που δημιουργούνται στο Έτος, στον Μήνα, στην Ημέρα, αλλά και στην Ώρα, μπορούμε να δούμε και να αναλύσουμε το είδος και τα χαρακτηριστικά του Qi που λαμβάνει η Γη, ή το άτομο και να δούμε πως θα επιδράσει.

Κάθε ένας από τους Συνδυασμός αντιπροσωπεύεται (λαμβάνει) και από ένα Εξάγραμμο.

Τα Εξάγραμμα δημιουργούνται από τα 8 Τρίγραμμα του Ba Gua 八卦, που όταν συνδυαστούν μεταξύ τους, δημιουργούν 64 Εξάγραμμα (8x8=64).
Έχουμε όμως μόνο 60 Συνδυασμοί Κλάδων-Κλωναριών, αυτό σημαίνει, ό,τι τέσσερα (4) Εξάγραμμα μένουν εκτός συνδυασμού.
Στη ουσία αυτά τα 4 Εξάγραμμα ενσωματώνονται σε 4 Συνδυασμούς των Κλάδων-Κλωναριών, αυτοί είναι οι:
甲子 Jia-Zi, 甲午 Jia-Wu, 庚寅 Geng-Yin και 庚申 Geng-Shen, (σε μελλοντικό άρθρο θα αναλύσουμε πως προκύπτουν αυτές οι σχέσεις).

Εφόσον οι 60 Συνδυασμοί Κλάδων-Κλωναριών δηλώνουν ποιότητες αλλά και τον Χρόνο, τα 64 Εξάγραμμα δηλώνουν όλα τα υπόλοιπα πράγματα, π.χ. την Θέση, την Κατεύθυνση, τα Άτομα, το Περιβάλλον, τα Στοιχεία της Φύσης, τις Γήινες Δραστηριότητες, κλπ.

Το κάθε Εξάγραμμο αποτελείται από δύο Τρίγραμμα που αντιπροσωπεύουν:
το Ανώτερο Τρίγραμμο το Ουράνιο Qi και το Κατώτερο Τρίγραμμο το Γήινο Qi.
Η κάθε Γραμμή του Ουράνιου και του Γήινου Τριγράμμου, υπόκεινται στην Κοσμική Τριάδα “天 Tien, 地 Di, 人 Ren” (Ουρανός, Γη, Άνθρωπος).

Εξετάζοντας ένα Εξάγραμμο, μπορούμε να αναλύσουμε περισσότερο ποιες θα είναι οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά που θα περάσει ο Ουρανός στην Γη στο διάστημα του Έτους.

Πίσω από κάθε Τρίγραμμο κρύβεται και κάποιο Άστρο,
Πίσω από κάθε Άστρο κρύβεται και ένα Τρίγραμμο.

Εξετάζοντας μαζί, τα 9 Άστρα του Luo Shu 洛書 και τα 8 Τρίγραμμα, θα μας δώσουν επιπλέον περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις τους και τον τρόπο επηρεασμού τους, τόσο σε ατομικό, σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημείωση 1: τα Τρίγραμμα και τα Εξάγραμμα, διαβάζονται και γράφονται από κάτω προ τα επάνω.
Σημείωση 2: κάποιοι μάστερ λένε, για να δεις κάποια από αυτά που θα φέρει η Νέα Χρονιά σε τοπικό ή και παγκόσμιο επίπεδο, ελέγξετε τα γεγονότα που συμβαίνουν τους τελευταίος δύο Μήνες πριν την αλλαγή της Χρονιάς.

Εξάγραμμο Έτους Gui Mei 歸妹
震 Zhen στο 兌 Dui

Το Εξάγραμμο του Έτους 2023 είναι το Gui Mei 歸妹, το Εξάγραμμο Gui Mei είναι το 54ο Εξάγραμμο και το βρίσκουμε στον συνδυασμό (Κλάδου-Κλωναριού) Gui-Mao 癸卯, (το προηγούμενο Έτος Gui-Mao ήταν το 1963).

Hexagram 54 Gui Mei

Υπάρχουν δύο ονόματα που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την Ιδιότητα του Εξαγράμμου Gui Mei, αυτά είναι:
1) “Η Μελλόνυμφη” (Marrying Maiden) και
2) “Ιδιότητα Κατασκευής” (Propriety/Making-Do) που έχει κάποιος για να κατασκευάσει οτιδήποτε.

Το Εξάγραμμο Gui Mei αποτελείται από τα Τρίγραμμα:
Το επάνω Τρίγραμμο του Εξαγράμμου είναι το Τρίγραμμο Zhen 震 (O Κεραυνός 雷)
Το κάτω Τρίγραμμο του Εξαγράμμου είναι το Τρίγραμμο Dui 兌 (Το Έλος 澤).
Κάποιοι ονομάζουν το Τρίγραμμο Dui “Η Λίμνη”, κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Ο χαρακτήρας 澤 (Ze) αντιπροσωπεύει το Βρόμικο Λασπώδες Νερό.

Ας αναλύσουμε και τις δύο ονομασίες του Εξαγράμμου αλλά και τα Τρίγραμμα που αποτελούν το Εξάγραμμο και να δούμε ποιες είναι οι ιδιότητες, τα χαρακτηριστικά και ποιες θα είναι οι επιδράσεις τους μέσα στο Έτος.

Η Μελλόνυμφη (Marrying Maiden)

Το Ανώτερο Τρίγραμμο είναι το Τρίγραμμο Zhen 震 “Ο Κεραυνός”, στην Οικογένεια αντιπροσωπεύει τον “Μεγαλύτερο Γιο”, το Άστρο 3 στο Luo Shu και το Στοιχείο είναι το Ξύλο ( +Yang Μεγάλο ).
Το Κατώτερο Τρίγραμμο είναι το Τρίγραμμο Dui 兌 “Το Έλος”, στην Οικογένεια αντιπροσωπεύει την “Μικρότερη Κόρη”, το Άστρο 7 στο Luo Shu και το Στοιχείο είναι το Μέταλλο ( -Yin Μικρό ).

Η 1η Εικόνα Ανάλυσης Βάση των Τριγράμμων
το Τρίγραμμο δείχνει, ότι ένας Μεγάλος Άντρας “παντρεύεται” μια κατά πολύ μικρότερή του, ή ότι ο άντρας διατηρεί σχέση, ή κάνει σεξ με μικρότερα κορίτσια.
Με λίγα λόγια έχουμε τον “Γάμο” αντρών με μικρότερα κορίτσια από την μία πλευρά, και από την άλλη έχουμε "Παιδοφιλία".

Το Τρίγραμμο Zhen “Κεραυνός”, μπορεί επίσης να φέρει ξαφνικές και απρόσμενες καταστάσεις αλλά και αλλαγές. Το αν οι αλλαγές αυτές θα είναι προς το συμφέρον του λαού ή όχι, θα εξαρτηθεί σε έναν μεγάλο βαθμό και από τα Ετήσια Άστρα, αλλά και από τις Θέσεις-Κατευθύνσεις που βρίσκονται στον Παγκόσμιο Χάρτη.
Επίσης το Τρίγραμμο Zhen (όπως και το Τρίγραμμο Qian 乾 “Ο Πατέρας”), αντιπροσωπεύει τον Κυβερνήτη και τη διοίκηση ενός τόπου, ή μιας χώρας.

Το Τρίγραμμο Dui “Έλος” (όπως και στο Τρίγραμμο Xun 巽 που δηλώνει την παλλακίδα και την ιερόδουλη), έτσι το Τρίγραμμο Dui δηλώνει επίσης την πορνεία σε νεαρή ηλικία, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες, αλλά και την εκπόρνευση ανηλίκων.

Στην αρχαία Κίνα τα αγόρια στην οικογένεια ήταν προτιμότερα από τα κορίτσια, γιατί μπορούσαν να δουλέψουν και να φέρουν χρήματα στην οικογένεια, έτσι ο πατέρας πάντρευε "πούλαγε" την ανήλικη κόρη τους σε μικρή ηλικία σε εύπορο άντρα έναντι μεγάλης χρηματικής τιμής παρά τις αντιρρήσεις του κοριτσιού. Από την άλλη πλευρά βλέπουμε και τον υπερβολικά έλεγχο που ασκεί ο άντρας πάνω στο νεαρό κορίτσι.

Ιδιότητα Κατασκευής (Propriety/Making-Do)

Παίρνοντας τώρα σαν Βάση την 2η Ερμηνεία του Εξαγράμμου, έχουμε:
Το Τρίγραμμο Zhen δηλώνει την Διοίκηση και την Εξουσία, αλλά και τον Κυβερνήτη ενός τόπου ή μιας χώρας.

Το Zhen είναι το Άστρο 3 Ξύλο στο Luo Shu και όπως ξέρουμε το Άστρο 3 είναι ένα επιθετικό Άστρο που μπορεί να ασκήσει ισχυρό έλεγχο για να περάσει στους άλλους κάτι που το ίδιο θέλει.
Επίσης το Άστρο 3 εκτός από την επιθετικότητα που το διακρίνει, σχετίζεται με την διαπλοκή, τον πόλεμο, την κλοπή, την εξαπάτηση και το ψέμα.

Το Dui , από την άλλη, έχει το Άστρο 7 Μέταλλο στο Luo Shu και ξέρουμε ότι το Άστρο 7 σχετίζεται με το Στόμα, την Ομιλία, την Πληροφόρηση, τα Media, την Κάλυψη της Αλήθειας ή, την Αποκάλυψή της.

Αν και το Άστρο 7 έχει το Στοιχείο του Μετάλλου που Ελέγχει το Άστρο 3 Ξύλο, εντούτοις, το Άστρο 7 είναι το Μικρό Μέταλλο, ενώ το Άστρο 3 είναι το Μεγάλο Ξύλο που ελέγχει και καταπιέζει το Άστρο 7 Μέταλλο.

Εδώ βλέπουμε μια πίεση που ασκείται από το Άστρο 3 Ξύλο στο Άστρο 7 Μέταλλο. Πίεση για την Διαστρέβλωση και Κάλυψη της Αλήθειας.
Παρ’ όλα αυτά, η Φυσική Στοιχειακή Σχέση του 7 Μετάλλου, θέλει να επιβληθεί στο Ξύλο (μιας και το Μέταλλο Ελέγχει το Ξύλο), και το αποτέλεσμα θα είναι το Άστρο 7 να μπορέσει να απελευθερώσει (ίσως και με τη βοήθεια από το Εξάγραμμο του Μήνα) αυτό που καταπιεστικά έχει συγκεντρώσει μέσα του, την Αποκάλυψη της Αλήθειας, όση πίεση και αν δέχεται από το 3 Ξύλο, στο τέλος το 7 Μέταλλο θα υπερισχύσει.

Τέλος να μην ξεχνάμε, ότι το Άστρο 3 Ξύλο σχετίζεται επίσης και με τον Νόμο και τους Δικηγόρους, άρα μια Υπεράσπιση της Αλήθειας μπορεί να εμφανιστεί μόνο όταν οι Αποκαλύψεις από το Άστρο 7 Μέταλλο θα είναι τόσες που δεν θα μπορούν να καλυφθούν.

Ο Καθρέπτης του Εξαγράμμου

Κάθε Εξάγραμμο έχει και το κρυφό του Είδωλο, -το αντίθετό του-, είναι το Εξάγραμμο δηλαδή που βρίσκεται πίσω από το Αρχικό Εξάγραμμο. Αυτό το Εξάγραμμο μπορεί να περάσει τις κρυφές του ιδιότητες στο Ετήσιο Εξάγραμμο. Με λίγα λόγια, το αντίθετο Εξάγραμμο προσθέτει μια επιπλέον ερμηνεία στις επιδράσεις μέσα στο Έτος.
Επίσης το Κρυφό Εξάγραμμο μπορεί ίσως να είναι αυτό που “Κυριαρχεί” στην ουσία, (Δουλεύει στα Κρυφά), πίσω από το Εξάγραμμο του Έτους. Ας εξετάσουμε το Νέο Κρυφό Εξάγραμμο του Έτους.

Hexagram 53 Jian

Ο Καθρέπτης του Εξαγράμμου 54 Gui Mei 歸妹 είναι το Εξάγραμμο 53 Jian 漸 (Infiltrating, Gradual Progress), “Διείσδυση και Σταδιακή Πρόοδος” και το βρίσκουμε στον συνδυασμό (Κλάδου-Κλωναριού) Gui-You 癸酉.

Το Ανώτερο Τρίγραμμο είναι το Τρίγραμμο Xun 巽 (Ο Άνεμος 風), στην Οικογένεια αντιπροσωπεύει την “Μεγαλύτερη Κόρη”, το Άστρο 4 στο Luo Shu και το Στοιχείο είναι το Ξύλο.
Το Κατώτερο Τρίγραμμο είναι το Τρίγραμμο Gen 艮 (Το Βουνό 山), στην Οικογένεια αντιπροσωπεύει τον “Μικρότερο Γιο”, το Άστρο 8 στο Luo Shu και το Στοιχείο είναι η Γη.

Κάποιες από τις επιπλέον Ιδιότητες του Κρυφού Εξαγράμμου του Έτους είναι, εκτός από το να μεταφέρει έξτρα επιδράσεις στο Έτος, μπορεί να δουλέψει ανεξάρτητα και να προετοιμάσει το έδαφος για πράγματα και καταστάσεις που θα έρθουν όταν έρθει η Χρονιά του, ή ο Μήνας του να κυβερνήσει.
Το προηγούμενο Έτος Gui-You 癸酉 ήταν το 1993 και θα έρθει πάλι το 2053.

Το Τρίγραμμο Xun αντιπροσωπεύει την Μεγαλύτερη Κόρη, τον Άνεμο και τα Δέντρα.
Το Τρίγραμμο Gen αντιπροσωπεύει τον Μικρότερο Γιο, το Βουνό, την Επιφάνεια της Γης αλλά και το τι συμβαίνει Κάτω από τη Γη.

Εκτός από την κυριαρχία και τον έλεγχο της γυναίκας πάνω στον άντρα, αυτό το Εξάγραμμο συμβολίζει επίσης τα Δέντρα πάνω στο Βουνό.
Υπάρχει ένας Στοιχειακός Έλεγχος που ασκείται από το Άστρο 4 Ξύλο πάνω στο Άστρο 8 Γη. Το Άστρο 4 επίσης συμβολίζει την διείσδυση του Ξύλου στην Γη καθώς τρυπάει την Γη.

Το Gen σχετίζεται με την επιφάνεια της Γης, το Έδαφος, τα Οικόπεδα, τα Κτήματα, και τις Καλλιέργειες, το Ουράνιο Xun δείχνει την προσπάθεια του Ξύλου να θέλει να ελέγξει όλα αυτά, δηλαδή τις εκτάσεις Γης και την Καλλιέργεια.

Ένας δυνατός Άνεμος ( Xun ) στο Βουνό ( Gen ) μπορεί να δημιουργήσει διάβρωση του Βουνού και να επιφέρει κατολισθήσεις.
Εφόσον το Gen σχετίζεται με το τι συμβαίνει και κάτω από την επιφάνεια της Γης και εφόσον Ελέγχεται από το Xun, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για σεισμικές δραστηριότητες.

Συγκρίνοντας τέλος και τα δύο Εξάγραμμα, έχουμε με μια πρώτη γενική εικόνα τον "Έλεγχο των παιδιών".
Στο Εξάγραμμο του Έτους έχουμε τον έλεγχο της “Μικρότερης Κόρης Dui”, και στο Κρυφό Εξάγραμμο, έχουμε τον έλεγχο του “Μικρότερου Γιου Gen”.

Αν και το Εξάγραμμο Jian 漸 δείχνει σε όλους να έχει ένα κακό χαρακτήρα, εντούτοις δεν είναι κακό Εξάγραμμο όπως είναι το Εξάγραμμο Gui Mei 歸妹. Μην ξεχνάμε ό,τι το όνομά του Εξαγράμμου Jian 漸 είναι “Διείσδυση και Σταδιακή Πρόοδος”, που μπορεί να φέρει στο Φως πράγματα και καταστάσεις του Gui Mei και να δημιουργήσει μια νέα καθαρή κατάσταση.

Αυτές ήταν κάποιες από τις Βασικές Ιδιότητες των Τριγράμμων, των Άστρων που αποτελούν το Εξάγραμμο του Έτους, το Κρυφό του Εξάγραμμο καθώς και οι Στοιχειακές τους Σχέσεις.

Υπάρχουν πάρα πολλά ακόμη που εξετάζονται για τοπικές και παγκόσμιες προβλέψεις, όπως είναι η χρήση Συνδυασμών Εξαγράμμων Έτους και Μήνα ( 易卦) , η τεχνική Αστρολογία των 9 Άστρων ( 九星命理 Jiu Xing Ming Li ) που εξετάζει Ετήσια και Μηνιαία Άστρα, η τεχνική Zi Bai Jue ( 紫白诀 ), κ.α.


Αναλύσεις Ετήσιων Άστρων
Ετήσιες Επιρροές
Εισαγωγή

Το 2023 σηματοδοτεί το Τέλος της 20ετής Περιόδου 8 Gen 艮 Γη, (2004-2024) του 2ου υπό-Κύκλου του Κατώτερου Κύκλου.
Στις 4 Φεβρουαρίου 2024 ξεκινά μία Νέα 20ετία της Περιόδου 9 Li 離 Φωτιά, που ανήκει στον 3ο και τελευταίο υπό-Κυκλο του Κατώτερου Κύκλου και τη συμπλήρωση έτσι ενός Μεγάλου Κύκλου 180 Χρόνων.

Η Περίοδος 8 Gen αντιπροσωπεύει το Βουνό, την Γη και τον Μικρότερο Γιο.
Στα 20 αυτά Χρόνια της Περιόδου 8 είδαμε ανάπτυξη σε ό,τι σχετίζεται με την Γη, όπως είναι οι εκτάσεις Γης, τα Οικόπεδα, οι Αγοροπωλησίες Ακινήτων, η Καλλιέργεια και τα Προϊόντα Γης και οτιδήποτε σχετίζεται με το Παιδί, όπως είναι ο Κινηματογράφος (οι περισσότερες ταινίες που κυκλοφόρησαν ήταν παιδικές και επ. φαντασίας), το Παιδικό Μόντελινγκ, κλπ.

Το Τρίγραμμο Gen έχει την 3η Γραμμή -που αντιπροσωπεύει τον Ουρανό- κλειστή, και η 1η και 2η Γραμμή που αντιπροσωπεύουν την Γη και τον άνθρωπο είναι ανοιχτές, αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να εστιάσει και να στραφεί περισσότερο με την ασχολία της Γης.

Η τελευταία Χρονιά ενός Κύκλου πάντα συνδυάζεται με την αναστάτωση αλλά και με μεγάλες αλλαγές και η Περίοδος 9 Li Φωτιά έχει δείξει ήδη την επιρροή της με τις φλόγες της να έχουν ανάψει και να σιγοκαίνε από το 2022.

Το Στοιχείο της Περιόδου 9 είναι Φωτιά, και το Τρίγραμμο Li έχει την 1η και 3η Γραμμή (Ουρανός και Γη) κλειστή και μόνο η 2η Γραμμή που είναι ο Άνθρωπος είναι ανοιχτή.

Το Τρίγραμμο Li αντιπροσωπεύει την Χύτρα μαγειρέματος και την Εσωτερική Φωτιά.
Η Φωτιά είναι εγκλωβισμένη στο κέντρο του Τριγράμμου, έτοιμη να εκραγεί, ή, να εκρήγνυται κάθε φορά που η εσωτερική πίεση είναι μεγάλη και βρίσκει διέξοδο με την έκρηξη που δημιουργείται.

Σε σχέση με την ακινησία του Gen Βουνού, η Li Φωτιά μπορεί να εύκολα να μεγαλώσει και να εξαπλωθεί σε όλες τις κατευθύνσεις. Η εξάπλωση της Φωτιάς μπορεί να έχει ευνοϊκά ή καταστροφικά αποτελέσματα.

Όλοι ξέρουμε ότι το Άστρο 9 σχετίζεται κυρίως με την Φήμη και την Αναγνώριση του ατόμου σε όλα τα επαγγέλματα. Μία Φήμη που εύκολα δημιουργείται, αλλά μπορεί εύκολα και να καταστραφεί, αν οι προθέσεις των ατόμων, ή το προϊόν τους δεν είναι καλό,"καθαρό".
Επίσης στα χαρακτηριστικά του Τριγράμμου Li και του Άστρου 9, είναι η εμφάνιση και η αποκάλυψη της αλήθειας. Πράγματα και καταστάσεις που ήταν για χρόνια θαμμένα, σύντομα θα έρθουν στην επιφάνεια.
Οι βρόμικες δουλειές, η δολιοφθορά, η εκμετάλλευση, η κλεψιά δεν είναι στην αρμοδιότητα της Li και σύντομα θα φροντίσει όλα να αποκαλυφθούν και να έρθουν στο Φως.

Περισσότερα όμως για τις επιδράσεις που θα έχει η Περίοδος 9 Li 離, θα μιλήσουμε σε μελλοντικό άρθρο.


Ευνοϊκά Ετήσια Άστρα : 1.6.7.8.9

Οι χώροι με τα Ευνοϊκά Άστρα πρέπει να χρησιμοποιούνται και αν οι Ιδιότητες των Ετήσιων Άστρων έχουν σχέση με το επάγγελμά μας ή τις δραστηριότητές μας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Στοιχείου του Νερού εισάγοντας ένα μικρό σιντριβάνι ή ενυδρείο στην κατεύθυνση του Άστρου για την ενεργοποίηση των οικονομικών. Αλλά το νερό θα πρέπει να αφαιρεθεί όταν στην συγκεκριμένη κατεύθυνση έρθουν τα Μηνιαία Άστρα 2, 3 ή 5.

Άστρο 4 Κέντρο

Το Ετήσιο Άστρο 4 Πράσινο, είναι στο Κέντρο, Δεν έρχεται από Καμία Κατεύθυνση και ΔΕΝ μας επηρεάζει.

Άστρο 1 Νοτιοοδυτικά

Πολύ ευνοϊκός τομέας για τους συγγραφείς και σχεδιαστές, όσοι έχουν δική τους επιχείρηση ή διατηρούν γραφείο στο σπίτι, ειδικά εάν Νοτιοοδυτικά βρίσκετε η είσοδος ή το γραφείο σας.
Για την Ενεργοποίηση του Ετήσιου Άστρου 1, χρησιμοποιείστε έναν Πίνακα He Tu Μετάλλου.

Το Ετήσιο Άστρο 1 θα σας φέρνει, σοφία, νέες ιδέες, δημιουργικότητα και ερωτισμό.
Μπορεί να συμβάλλει σε προαγωγές και επιτυχία σε εξετάσεις.
Αν Νοτιοοδυτικά βρίσκεται το γραφείο όσων σπουδάζουν, το διάβασμα θα γίνει πιο εύκολο και η επιτυχία είναι πιο πιθανή.
Το Ετήσιο Άστρο 1 μπορεί επίσης να φέρει και ερωτικά ξελογιάσματα, ειδικά στους νέους άνδρες και τις γυναίκες, ειδικά εάν Νοτιοοδυτικά βρίσκετε το υπνοδωμάτιο.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί όταν επισκεφτεί Νοτιοοδυτικά, (είτε εκεί βρίσκεται η είσοδος, ή, το υπνοδωμάτιο), το Μηνιαίο Άστρο 4. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον χωρισμό, να εγκαταλείψει ο άντρας τη γυναίκα.
Ερωτικά σκάνδαλα και καβγάδες είναι πολύ πιθανόν. Καβγάδες μεταξύ μητέρας και γιου, είναι επίσης πολύ πιθανοί αν εκεί είναι η είσοδος, ή, το υπνοδωμάτιο.
Για να αντιμετωπίσετε την ερωτικότατα του Ετήσιο Άστρου 1 χρησιμοποιείστε μεγάλα φυσικά φυτά εξωτερικά στον Νοτιοοδυτικό τομέα. Χρησιμοποιείστε το κόκκινο χρώμα για τους μήνες που επισκέπτεται το Μηνιαίο 4 τον Νοτιοοδυτικό τομέα.

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή στο Μηνιαίο Άστρο 2.
Ο Συνδυασμός Διαζυγίου 1-2, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά θέματα υγείας στους άνδρες και στις έγκυες γυναίκες, έντονους καβγάδες και άσχημο χωρισμό στο ζευγάρι.
Επίσης μπορεί να προκαλέσει διαρροές νερού, ειδικά εάν περνούν από τον Νοτιοοδυτικό τομέα σωληνώσεις νερού.
Χρησιμοποιείστε τα μεταλλικά χρώματα, όπως το χρυσό και κυκλικά σχήματα.

Μηνιαίο Άστρο 5.
Ο συνδυασμός 1-5, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά ατυχήματα και θέματα υγείας που σχετίζονται με το αίμα.
Χρησιμοποιείστε τα μεταλλικά χρώματα, όπως το χρυσό και κυκλικά σχήματα.

Άστρο 6 Δυτικά

Άστρο των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας. Κατάλληλο για αυτούς/ες που έχουν διευθυντικές θέσεις και θέλουν να περνά ο λόγος τους, αναγνώριση, προαγωγή και φήμη.
Για τα γραφεία και τις επιχειρήσεις μπορεί να χρησιμοποιήσετε το Νερό για να ενεργοποιήσετε το Ετήσιο Άστρο 6.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί όταν επισκεφτεί τα Δυτικά το Μηνιαίο Άστρο 3.
Το Μηνιαίο Άστρο 3 σε συνδυασμό με το 6 Ετήσιο στην είσοδο του σπιτιού μπορεί να προκαλέσει καβγάδες, νομικά προβλήματα, το χάσιμο δουλειάς, χρημάτων και εξουσίας.
Στο υπνοδωμάτιο μπορεί να φέρει καβγάδες στο ζευγάρι και σοβαρή διαμάχη μεταξύ αδερφών και πατέρα με γιο.
Πρόβλημα στα νεφρά, αναπνευστικά και ψυχολογικά προβλήματα, να φέρει τη μοναξιά και την απομόνωση.
Μπορεί να προκαλέσει νομικά προβλήματα, το χάσιμο χρημάτων και δουλειάς.
Κακός τομέας για τις έγκυες γυναίκες, μιας και υπάρχει κίνδυνος να χάσουν το παιδί.
Επίσης οι γυναίκες δεν πρέπει να μείνουν έγκυες κάτω από αυτόν τον συνδυασμό 6-3, μιας και η ενέργεια αυτή μπορεί να περάσει στο έμβρυο.

Για να εξουδετερώσετε και την αρνητική επίδραση των Μηνιαίων Άστρων 6 και 7 που δημιουργούν συγκρούσεις τόσο στον εργασιακό τομέα, όσο και στην οικογένεια, χρησιμοποιείστε το μαύρο ή σκούρο μπλε χρώμα, μόνο κατά την διάρκεια των μηνών που τα Μηνιαία Άστρα 6.7 βρίσκονται Δυτικά.

Ο ποιο ευνοϊκός Μήνας του Έτους είναι όταν επισκέπτεται τον Δυτικό τομέα το Μηνιαίο Άστρο 8, ιδιαιτέρα ευνοϊκό εάν εκεί είναι η κύρια είσοδο. Χρησιμοποιήστε το κόκκινο χρώμα για την ενεργοποίηση του Μηνιαίου Άστρου 8.

Άστρο 7 Βορειοανατολικά

Το Άστρο 7 έχει να κάνει με τη διαφήμιση, τα μίντια, τους ομιλητές, τα μασητικά γραφεία, τους αρχιτέκτονες, τη μεταφυσική, την αστρολογία το στόμα, τα λόγια και γενικά τα εμπορικά καταστήματα και τις πωλήσεις. Επίσης, τα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα μπαρ είναι στην εποπτεία του Άστρου 7.

Επαγγέλματα που σχετίζονται με τις ιδιότητες αυτές του Άστρου 7, θα ευνοηθούν, ειδικά εάν Βορειοανατολικά είναι η κύρια είσοδος.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό σιντριβάνι ή ενυδρείο για την ενεργοποίηση του 7, αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή και να το αφαιρέσετε εάν δείτε αντίθετα αποτελέσματα.
Ιδιαίτερα ευνοϊκό όταν το Ετήσιο Άστρο 7 βρίσκεται στην κύρια είσοδο, χρησιμοποιείστε έναν Πίνακα He Tu Γης για να ενεργοποιήσετε το Άστρο 7.

Προσέξτε επίσης τα κουτσομπολιά, μπορεί να σας καταστρέψουν, αλλά μπορεί και να σας κάνουν και διάσημο.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί εάν εκεί είναι το υπνοδωμάτιο των παιδιών γιατί μπορεί να δημιουργηθούν σοβαροί καβγάδες μεταξύ αδερφών και και με τον πατέρα, ειδικά περισσότερο επικίνδυνο όταν επισκεφτεί τα Βορειοανατολικά το Μηνιαίο Άστρο 3 και 4.
Επικίνδυνο επίσης εάν στα Βορειοανατολικά είναι η κρεβατοκάμαρα γιατί μπορεί να προκληθούν σοβαροί καβγάδες και ίσως χωρισμό στο ζευγάρι, ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν επισκεφτεί το Μηνιαίο Άστρο 3.

Κίνδυνος από φωτιά ή βραχυκύκλωμα μπορεί να προκληθεί όταν το Ετήσιο Άστρο 7 συνδυαστεί με το Μηνιαίο Άστρο 2, ειδικά εάν εκεί υπάρχει ο ηλεκτρικός πίνακας ή ηλεκτρικές συσκευές, ή ο χώρος είναι ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις.

Άστρο 8 Νότος

Το Άστρο 8 είναι το κυρίαρχο Άστρο Πλούτου της εικοσαετίας (2004-2024), θα φέρει ευκαιρίες και κέρδη, ειδικά εάν Νότος βρίσκεται η κύρια είσοδος. Ιδανικό για όσους ασχολούνται με κτηματομεσιτικές εργασίες, προϊόντα που έρχονται από τη Γη και ό,τι σχετίζεται με τα μικρά παιδιά, όπως είναι τα παιχνίδια, τα ρούχα και οι παιδικοί σταθμοί.

Για την Ενεργοποίηση του Ετήσιου Άστρου 8, χρησιμοποιείστε έναν Πίνακα He Tu Φωτιάς, ένα σιντριβάνι ή ενυδρείο εδώ είναι κατάλληλο για να ενεργοποιηθεί το 8.
Προσοχή όμως, παρατηρήστε τις αλλαγές στο σπίτι σας ή στον επαγγελματικό σας χώρο μετά την τοποθέτηση του νερού, αν διαπιστώσετε αρνητικά αποτελέσματα αφαιρέστε το.

Αν το νερό τοποθετηθεί σε ακριβή θέση με την Τεχνική των Water Methods, ή την Τεχνική του Da Gua, μπορεί να κάνει θαύματα. Αλλά αυτό προϋποθέτει ακριβείς μετρήσεις από έναν επαγγελματία Σύμβουλο Feng Shui. Σε λάθος θέση μπορεί να δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα.
Το νερό μπορεί να είναι με τη μορφή σιντριβανιού, ή μιας γυάλας με ψάρια, ...όχι, δεν παίζει ρόλο ο αριθμός των ψαριών, -αν είναι χρυσά ή μαύρα-.. κλπ., το νερό θα κάνει την διαφορά και ΟΧΙ τα ψάρια.

Ο ποιο ευνοϊκός Μήνας είναι όταν το Μηνιαίο Άστρο 9 επισκέπτεται τον Νότιο τομέα και θα ενεργοποιήσει περισσότερο το Ετήσιο Άστρο 8, Χρησιμοποιείστε επίσης το κόκκινο χρώμα και τα τριγωνικά αντικείμενα.
Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη (ακτός και αν επιθυμείτε), είναι πολύ πιθανόν αυτόν τον Μήνα, ιδιαίτερα εάν Νότια είναι η κρεβατοκάμαρα.

Ευνοϊκός τομέας | Μηνιαίο Άστρο 4
μόνο αν είστε καλλιτέχνης, συγγραφέας ή εκπαιδευτικός, ή είστε ελέθερος/η μιας και το Μηνιαίο Άστρο 4, μπορεί να σας βοηθήσει επίσης να βρείτε το άλλο σας μισό, χρησιμοποιείστε έναν Πίνακα He Tu Φωτιάς για να απενεργοποιήσει τις ανεπιθύμητες ενεργείς του 4 και να ενισχύσει τις θετικές.

Προσοχή στο Μηνιαίο Άστρο 3 μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα στα μικρά παιδιά, ειδικά εάν Νότια εκεί είναι το υπνοδωμάτιό τους. επίσης σοβαρά ατυχήματα μπορούν να προκληθούν στην νεαρή γυναίκα του σπιτιού, ειδικά εάν εκεί είναι το υπνοδωμάτιο ή, η κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού.
Στην κύρια είσοδο μπορεί να προκαλέσει νομικά προβλήματα και το χάσιμο χρημάτων. Χρησιμοποιήστε το κόκκινο χρώμα για να αποτρέψετε την επιθετικότητα του Μηνιαίου Άστρου 3.

Άστρο 9 Βορράς

Άστρο της φήμης, της ομορφιάς και του θεάματος. Ιδανικό για μοντέλα, ηθοποιούς, μουσικούς, ειδικά εάν στον Βορρά είναι ο χώρος που δουλεύετε ή κάνετε τις πρόβες σας. Ιδανικό επίσης για καταστήματα με glamour ρούχα και ακριβά αξεσουάρ.

Για την Ενεργοποίηση του Ετήσιου Άστρου 9 είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείστε έναν Πίνακα He Tu Ξύλου.
Χρησιμοποιείστε επίσης νερό για να ενεργοποιήσετε το Ετήσιο Άστρο 9, αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή, και να το αφαιρέσετε εάν δείτε αντίθετα αποτελέσματα.

Ο πιο δυνατός και ευνοϊκός Μήνας που θα ενεργοποιήσει περισσότερο το Ετήσιο Άστρο 9, είναι το Μηνιαίο Άστρο 3 και 4, μιας και τα Μηνιαία Άστρο 3.4 θα βοηθήσουν το Ετήσιο 9 να αναπτύξει περισσότερο τις ιδιότητές του.

Προσοχή: στα Μηνιαία Άστρα, 5 και 2 που επισκέπτονται τον Βορρά. Χρησιμοποιείστε τα μεταλλικά χρώματα όπως το χρυσό και τα κυκλικά σχήματα.


Δυσμενή Ετήσια Άστρα : 2.3.5

Οι χώροι με τα Δυσμενή Άστρα πρέπει να αποφεύγονται, εκτός και αν κάποιος χρησιμοποιεί τις Ιδιότητες των Ετήσιων Άστρων στη δουλειά του. Όπως είναι το Άστρο 2 που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι χειρουργοί, ή το Άστρο 3 που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι δικηγόροι.

Άστρο 2 Ανατολή

Το Άστρο 2 είναι το Άστρο της ασθένειας, μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, εξασθένηση της άμυνας του οργανισμού, δηλητηριάσεις και κοιλιακές διαταραχές μιας και σχετίζετε με το πεπτικό σύστημα και την μήτρα.

Για την Απενεργοποίση του Ετήσιου Άστρου 2, χρησιμοποιείστε έναν Πίνακα He Tu Μεττάλου.
Για την Ενεργοποίηση του Ετήσιου Άστρου 2, χρησιμοποιείστε έναν Πίνακα He Tu Φωτιάς.

Εφόσον το Άστρο 2 σχετίζεται με την υγεία, είναι ένα πολύ καλό Άστρο για τους Γιατρούς, τους χειρουργούς και τους θεραπευτές, ειδικά αν η πόρτα του γραφείου τους ή, η θέση του εξεταστηρίου βρίσκετε στα Ανατολικά.

Η είσοδος του σπιτιού σας είναι το "Στόμα του Σπιτιού".
Αν Ανατολικά βρίσκετε η κύρια είσοδος θα επηρεάσει όλο το σπίτι.
Χρησιμοποιείστε δύο (2) Φυσικές Λολοκύθες Wu Lu βαμμένες χρυσές, αριστερά και δεξιά της εισόδου, προτιμήστε μεταλλικά χρώματα και στρογγυλά σχήματα και αποφύγετε τα κόκκινα χρώματα.

Αν στα Ανατολικά βρίσκετε η κρεβατοκάμαρά σας, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή γιατί μπορεί να επηρεάσει τον άντρα του σπιτιού.
Στο υπνοδωμάτιο των παιδιών θα πρέπει να δώσετε επίσης ιδιαίτερη προσοχή γιατί μπορεί να επηρεάσει τον γιο της οικογένειας.

Αν η κουζίνα σας βρίσκεται Ανατολικά, προσέξτε την υπερκατανάλωση τροφής μιας και το Άστρο 2 σχετίζεται και με το πάχος.
Να ελέγχετε προσεκτικά τις ημερομηνίες λήξεως των προϊόντων και να καθαρίζετε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί όταν επισκέπτονται τα Ανατολικά το Μηνιαίο Άστρο 2.
Το Μηνιαίο Άστρο 3 στην Ανατολή, το πιο επιβλαβές και επικίνδυνο σε συνδυασμό με το Ετήσιο 2. Σοβαρά ατυχήματα, καβγάδες μεταξύ αδερφών και Μητέρα με γιο και δικαστικές υποθέσεις.
Το Μηνιαίο Άστρο 5 στην Ανατολή, είναι ιδιαίτεροι επικίνδυνοι σε θέματα υγείας, ατυχημάτων, χάσιμο παιδιού και δικαστικών υποθέσεων.
Το Μηνιαίο Άστρο 9 στην Ανατολή μιας και το Μηνιαίο Άστρο 9 θα ενεργοποιήσει περισσότερο το Ετήσιο Άστρο 2.

Για να αντιμετωπίσετε την ασθένεια του Ετήσιου Άστρου 2 χρησιμοποιείστε δύο (2) Φυσικές κολοκύθες Wu Lu αριστερά και δεξιά από την πόρτα του υπνοδωματίου και αποφύγετε τα κόκκινα χρώματα.
Επίσης πολύ δυνατή θεραπεία είναι να χρησιμοποιήσετε έναν Πίνακα He Tu Μεττάλου και η Χρήση του Αλατόνερου.

Κίνδυνος από φωτιά ή βραχυκύκλωμα μπορεί να προκληθεί όταν το Ετήσιο Άστρο 2 συνδυαστεί με το Μηνιαίο Άστρο 7, ειδικά εάν εκεί υπάρχει ηλεκτρικός πίνακας ή ηλεκτρικές συσκευές, ή ο χώρος είναι ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις. Επίσης μια πολύ καλή θεραπεία για το Ετήσιο Άστρο 2 είναι η Χρήση του Αλατόνερου.

Άστρο 3 Νοτιοανατολικά

Το Άστρο 3 είναι η ενέργεια της κλεψιάς, χάσιμο χρημάτων, καβγάδες, νομικές υποθέσεις και διαζύγιο.
Για την Ενεργοποίηση του Ετήσιου Άστρου 3, χρησιμοποιείστε έναν Πίνακα He Tu Νερού.

Αν και το Άστρο 3 θεωρείται ότι είναι ένα κακό Άστρο, παρ’ολα αυτά, είναι ένα πολύ καλό Άστρο για τους Δικηγόρους, Αναγνώριση και φήμη, ειδικά αν η είσοδος ή το γραφείο τους βρίσκεται Νοτιοανατολικά.
Κλειδώνετε καλά τις πόρτες ή τα παράθυρα που βρίσκονται Νοτιοανατολικά, μιας και το Ετήσιο Άστρο 3 προσκαλεί τους κλέφτες να μπουν στο σπίτι σας και να σας κλέψουν. Τραυματισμός στα πόδια ιδιαίτερα αν εκεί υπάρχει σκάλα.

Αν η είσοδος του σπιτιού βρίσκετε Νοτιοανατολικά, Θα φέρει ατυχήματα και νομικά προβλήματα, θα προκαλέσει καβγάδες μεταξύ ζευγαριού και αδελφών. Χρησιμοποιείστε λίγο κόκκινο χρώμα όχι υπερβολές όμως.

Αν στα Νοτιοανατολικά βρίσκετε το υπνοδωμάτιό σας αποφύγετε να κάθεστε ή να συζητείτε μιας και μπορεί μια συζήτηση να εξελιχθεί σε άσχημο καβγά και χωρισμό.
Αν στα Νοτιοανατολικά είναι το δωμάτιο των παιδιών μπορεί να προκαλέσει άσχημα ατυχήματα, χρησιμοποιείστε λίγο κόκκινο χρώμα και κατεβάστε τα ρολά στις πόρτες ή και στα παράθυρα του δωματίου, τουλάχιστον 3 ώρες πριν πάνε τα παιδιά για ύπνο.

Αν στα Νοτιοανατολικά βρίσκετε η κρεβατοκάμαρα, καβγάδες με άσχημη εξέλιξη μεταξύ του ζευγαριού. Επίσης, εάν η γυναίκα είναι έγκυος, υπάρχει κίνδυνος για χάσιμο του παιδιού, καλύτερα να μετακινηθεί σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού.

Προσοχή: στο Μηνιαίο Άστρο 1 θα ενισχύσει την επιρροή του Ετήσιου Άστρου 3.
στο Μηνιαίο Άστρο 2 θα δημιουργήσει θέματα υγείας καθώς θα ελεγχτεί από το Μηνιαίο Άστρο 3.
στο Μηνιαίο Άστρο 5 θα δημιουργήσει χάσιμο χρημάτων, σοβαρά ατυχήματα και θέματα υγείας καθώς θα ελεγχτεί από το Μηνιαίο Άστρο 3.
Χρησιμοποιείστε λίγο κόκκινο για να εξασθενήσετε την επιρροή του Ετήσιου Άστρου 3, και μεταλλικό χρώμα για τα Μηνιαία Άστρο 2 και 5.

Άστρο 5 Βορειοδυτικά

Άστρο της ασθένειας, των ατυχημάτων, της ολικής καταστροφής και του θανάτου.
Προσοχή αν εκεί είναι η κουζίνα ή το μπάνιο γιατί μπορεί να δημιουργηθούν διαρροές και αποφύγετε τα κόκκινα χρώματα.

Για την Απενεργοποίηση του Άστρου 5 η καλύτερη θεραπεία είναι να χρησιμοποιήσετε έναν Πίνακα He Tu Μετάλλου.

Αν Βορειοδυτικά υπάρχει κάποιο υπνοδωμάτιο, αποφύγετε να κοιμηθείτε σε αυτό μέχρι και 3 Φεβρουαρίου 2024, καλύτερα να μετακινηθείτε σε άλλο δωμάτιο. Το ίδιο ισχύει αν εκεί είναι το σαλόνι σας ή ένας χώρος που περνάτε αρκετές ώρες.

Είτε μπορείτε να το κάνετε είτε όχι, καλό είναι να μην ενοχλήσετε τον Βορειοδυτικά τομέα του σπιτιού σας. Χρησιμοποιείστε το χρυσό χρώμα και τα στρογγυλά αντικείμενα.
Επίσης πολύ καλό είναι ένα εκκρεμές στο σπίτι σας που χτυπάει ανά μισή, ή μία ώρα. Ο ήχος θα πρέπει να είναι μεταλλικός και βαρύς ώστε να ηρεμήσει το Άστρο 5.
Τέλος έχετε κλειστά το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα και αποφύγετε να σκάψετε τη γη στον Βορειοδυτικό τομέα του κήπου σας.

Εάν η κύρια πόρτα του σπιτιού σας βρίσκετε Βορειοδυτικά, να είστε επιπλέον προσεκτικοί το Μηνιαίο Άστρο 5 στα Βορειοδυτικά.
Το διπλό 5 στα Βορειοδυτικά θα φέρει σοβαρά προβλήματα υγείας και ατυχήματα, ατυχίες στον επαγγελματικό τομέα και καταστροφές.

Επιπλέον προσοχή θα πρέπει να ληφθεί όταν επισκέπτονται επίσης τα Μηνιαία Άστρα 2, 3 και 4 τον Βορειοδυτικό τομέα.
Ο συνδυασμός: 5 Ετήσιου, 5-2 και 3-4 Μηνιαίου όταν ενοχληθούν χρησιμοποιώντας τον Βορειοδυτικά τομέα, θα φέρουν την απώλεια πλούτου, την καταστροφή, τον σοβαρό τραυματισμό, την ασθένεια, ακόμη και τον θάνατο. Επίσης μια πολύ καλή θεραπεία είναι η Χρήση του Αλατόνερου.


Μηνιαία Ιπτάμενα Άστρα 2023

Τα Ετήσια Ιπτάμενα Άστρα αντιπροσωπεύουν το φαγητό στο πιάτο μας. ενώ τα Μηνιαία Ιπτάμενα Άστρα αντιπροσωπεύουν το αλατοπίπερο.
Η ποσότητα του αλατιού, ή του πιπεριού στο φαγητό, μπορεί να κάνει το φαγητό νόστιμο, ή να μην μπορεί να καταναλωθεί.
Αυτό εξαρτάται από των συνδυασμό του Μηναίου Άστρου με το Ετήσιο Άστρο.

Γι’ αυτόν τον λόγο τα Μηνιαία Ιπτάμενα Άστρα είναι σημαντικά και θα πρέπει να τα εξετάζουμε, είναι επίσης οι ενεργοποιητές των Ετήσιων Άστρων.

Όταν τα Ετήσια ή τα Μηνιαία Άστρα έρχονται στην κύρια είσοδο, επηρεάζουν τα οικονομικά και την διαχείριση του πλούτου.
Όταν έρχονται στο υπνοδωμάτιο, επηρεάζουν, την προσωπικότητα, τις σχέσεις και την υγεία των ατόμων.

    Ο πιο κάτω πίνακας δείχνει τα Μηνιαία Άστρα για το 2023.
    Απ’όλα τα Μηνιαία Άστρα τα πιο δυσμενή είναι:
  • Το Άστρο 2, θέματα υγείας.
  • Το Άστρο 3, νομικά θέματα, χάσιμο χρημάτων, καυγάδες, ατυχήματα.
  • Το Άστρο 5, χάσιμο χρημάτων, οικονομική καταστροφή, σοβαρά ατυχήματα, σοβαρά θέματα υγείας.
  • Άστρα 1 & 4, αν και για τους περισσότερους θεωρούνται ευνοϊκά Άστρα, εντούτοις, αν συναντηθούν μαζί (Ετήσιο-Μηνιαίο), μπορεί να επιφέρουν νέες ερωτικές γνωριμίες στους ελεύθερους, και σεξ και ερωτικά ξεπορτίσματα σε ένα ζευγάρι.


Μηνιαία Ιπτάμενα Άστρα Φενγκ Σούι 2023Αξιοποιώντας την δύναμη της τεχνολογίας ως μέσο εφαρμογής, τώρα οι Μελέτες Φενγκ Σούι μπορούν -σε ένα μεγάλο βαθμό- να εφαρμοστούν και να διεκπεραιωθούν από απόσταση, χωρίς να απαιτηθεί η επίσκεψη του συμβούλου στον χώρο σας, σε οποίο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.
Επικοινωνήστε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες.


Σχετικά links