Δωρεάν ΜαθήματαΠρέπει να μελετήσει κανείς πολλά για να ξέρει λίγα

 

Calabash ή Wu Lu

Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν γιατί αυτό το αντικείμενο είναι χρήσιμο και λένε ότι είναι «δεισιδαιμονία». Αυτό το λένε επειδή δεν έχουν καμία γνώση του Yi Jing 易經.

Οι Αρχαίοι λένε ότι ο Fu Xi 伏羲 παρατηρούσε τις εικόνες στον Ουρανό και τους νόμους σχετικά με τη Γη, εξέταζε τα σημάδια στα πουλιά και στα άγρια ζώα, μελέτησε την καταλληλότητα του χώματος. Εξέτασε τα μέρη του ανθρώπινου σώματος και διάφορα αντικείμενα και τα ταξινόμησε σε οκτώ κατηγορίες, κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες είναι γνωστή ως Τρίγραμμο. Αυτό πρόκειται να επιδείξει την κατάπληξη της δημιουργίας και να συγκρίνει τα χαρακτηριστικά των διάφορων πραγμάτων.

image

Υπάρχουν οκτώ Τρίγραμμα και κάθε ένα από αυτά αντιπροσωπεύει τα πραγματικά και αφηρημένα πράγματα. Ένα από τα Τρίγραμμα είναι το Dui 兌. Μια από τις πολλές αντιπροσωπεύσεις του Dui είναι τα σταφύλια που κρέμονται στους αμπελώνες. Το Dui είναι επίσης το μαλακό Μέταλλο. Το μέρος του σώματος που αντιπροσωπεύεται από το Dui είναι το στόμα. Επιπλέον, η θέση του Dui στο Xian Tian Ba Gua 先天八卦, είναι το Xun 巽 στο Hou Tian Ba Gua 後天八卦. Ένα τέτοιο αντικείμενο που αντιπροσωπεύει το Dui Τρίγραμμο είναι το ξηρό Calabash με ένα ανοικτό στόμα. Ο ξηρός καρπός των σταφυλιών έχουν ένα χρυσό κίτρινο χρώμα που αντιπροσωπεύει το Μέταλλο.

Ποια είναι λοιπόν η χρήση του Τρίγραμμου Dui; Ξέρουμε ότι η ενέργεια ασθένειας αντιπροσωπεύεται από το Άστρο 2 ή το Τρίγραμμο Kun.

image

Αλλάζοντας την πρώτη και δεύτερη γραμμής του Τριγράμμου αυτό που θα πάρουμε θα είναι το Άστρο Ju Men 巨門 ή αλλιώς Tian Yi 天醫 (Ουράνιος Γιατρός). Τώρα αλλάζοντας την πρώτη και δεύτερη γραμμή του Τρίγραμμου Kun θα μας δώσει ακριβώς το Τρίγραμμο Dui. Γι’ αυτό το Calabash χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει την ασθένεια.


Δεν είναι μια σύμπτωση ότι οι γιατροί παλιότερα στην Κίνα χρησιμοποίησαν το Calabash ως δοχείο για να έχουν μέσα τα φάρμακα που χρησιμοποιούσαν στην ιατρική.

Οι αρχαίοι Master του Feng Shui στο παρελθόν ανέλυαν το Qi χρησιμοποιώντας το μετασχηματισμό των Τριγράμμων. Οι θεραπείες είναι επίσης βασισμένες στη σχέση μεταξύ των Τριγράμμων. Δεν είναι μόνο τα Πέντε Στοιχεία! Επομένως μπορείτε να δείτε ότι το αληθινό ξηρό Calabash είναι αποτελεσματικότερο από ένα μπρούτζινο. Δεν είναι δεισιδαιμονία όπως πολλοί μπορούν να σκεφτούν.

Προτιμάται πάντα το αυθεντικό Calabash

Ανοίξτε μια τρύπα στο επάνω μέρος και βάψτε το χρυσό. Χρησιμοποιείστε 2 Calabash σε κάθε Ορεινό και Υδάτινο Άστρο 2. Π.χ. αν έχετε ένα 2 που μπαίνει από ένα παράθυρο ή πόρτα, βάλτε ένα Calabash αριστερά και ένα δεξιά από το παράθυρο ή την πόρτα.
Για ένα Ορεινό 2 κάντε το ίδιο, αριστερά και δεξιά από εκεί που καθόμαστε ή κοιμόμαστε. Κάθε 6 Μήνες καθαρίστε εσωτερικά το Calabash με ένα δυνατό ποτό ρούμι, μπράντι, κλπ.

Τις αυθεντικές Κολοκύθες Wu Lu, μπορείτε να τις αγοράσετε και από το E-shop Κατάστημα.


Παρακολουθείστε τα Επαγγελματικά Σεμινάρια Feng Shui ή τα Μαθήματα Αλληλογραφίας Φενγκ Σούι της Σχολής και Αποκτήστε το Higher Feng Shui Diploma και Επαγγελματική Αναγνώριση από το FSRC, τη Σχολή του Master Joseph Yu.